Ατονία, Stress κι Έλλειψη Ενέργειας?

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Αν συχνά νιώθετε ατονία, απώλεια δυνάμεων, κακή διάθεση , μ’αλλα λόγια “άδειες μπαταρίες” αυτό είναι το προειδοποιητικό σήμα του οργανισμού σας οτι χρειάζεται τόνωση και μάλιστα άμεσα.

Το όργανο που έχει κατεξοχήν επιφορτιστεί με την διαχείριση της ενέργειας του οργανισμού μας είναι η καρδιά μας που δεν σταματά να λειτουργεί όσο ζούμε, οξυγονώνοντας το αίμα μας και προωθώντας το με δύναμη ώστε να τροφοδοτήσει και το πιο απομακρυνσμένο κυτταράκι μας.

Τόσο η δύναμη λειτουργίας αυτής της καταπληκτικής αντλίας όσο και η περιεκτικότητα του αίματός μας σε οξυγόνο, και η κατάσταση των τοιχωμάτων των αγγείων μας που είναι οι αγωγοί του αίματος, είναι  παράγοντες καθοριστικής σημασίας για τη ζωή και την καλή υγεία μας.  Ωστόσο, οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι συχνά τέτοιοι που ακόμα κι αν η καρδιά μας είναι υγιής και το αγγειακό μας σύστημα σε άψογη κατάσταση, νιώθουμε ατονία, αδυναμία κι έλλειψη ενέργειας.

Τι συμβαίνει?

Τα κύτταρά μας είναι σχεδόν αυτόνομες ενεργειακά μονάδες, δηλαδή το καθένα παράγει και διαχειρίζεται την ενέργεια που χρειάζεται.  Μια ουσία-κλειδί σε επίπεδο κυτταρικής διαχείρισης ενέργειας είναι το συνέζυμο Q10.  Πρόκειται για έναν ενεργειακό καταλύτη που είναι απολύτως απαραίτητος στα κυτταρικά σωματίδια-γεννήτριες που λέγονται μιτοχόνδρια.  Όσο πιο απαιτητικός σε ενέργεια είναι ο λειτουργικός ρόλος ενός κυττάρου, τόσο περισσότερα μιτοχόνδρια περιέχει στο κυτταρόπλασμά του και τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες του σε Συνένζυμο Q10.

Για παράδειγμα, τα καρδιακά κύτταρα χρειάζονται σημαντικές προμήθειες στο Συνένζυμο για να επιτελέσουν αποτελεσματικά τον ζωτικής σημασίας ρόλο τους.

Το Συμπλήρωμα Διατροφής UBIQUINOL της SOLGAR , περιέχει το Συνένζυμο Q10 σε μία από τις πιο βιοδιαθέσιμες κι ενεργές μορφές του.  Η προσθήκη της ένωσης d-λιμονένιου αυξάνει την εντερική του απορρόφηση.

Η καλύτερη λειτουργία του μυ του μυοκαρδίου συνεπάγεται την εξομάλυνση της καρδιακής πίεσης και γι’αυτό το συγκεκριμένο συμπλήρωμα βοηθά πολύ ασθενείς με καρδιακή συμφορητική νόσο ή καρδιακή ανεπάρκεια.  

H τόνωση του οργανισμού δεν έχει επίπτωση μόνο στην πιο εύρυθμη καρδιακή λειτουργία αλλά εξασφαλίζει τη μακροζωία γιατί αντανακλά σε καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, ευνοϊκή λιποτρόπο δράση που αποτρέπει την εναπόθεση λίπους στα ευγενή  όργανα κι εντείνει τη λιποδιάλυση και καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες υψηλές συγκεντρώσεις του CoQ10 που βρέθηκαν στον καρδιακό μυ, διαπιστώθηκαν και στο νευρικό ιστό κι αποδείχτηκε η ευεργετική του επίδραση σε εκφυλιστικές νευροπάθειες συμπεριλαμβανομένης και της νόσου του Πάρκινσον.

Το CoQ10 μπορείτε να το προμηθευτείτε από το e-Farmacy αγοράζοντας το προϊόν  UBIQUINOL της SOLGAR. 

Για το e-Farmacy Blog

[video_lightbox_youtube video_id=9g-t9U9ytCM width=800 height=600 anchor=’Δείτε το βίντεο’]

Sofia Stavropoulou

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up