Φέτος το καλοκαίρι “βάλε” ένα σκύλο στη ζωή σου!

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Τα αγαπημένα μας κατοικίδια, που είχαν τη τιμητική τους την εποχή του lockdown, φαίνεται πως για ακόμα μια φορά οι ιατρικές μελέτες συμφωνούν οτι μας  προσφέρουν ηρεμία και γαλήνη. Δεν είναι τυχαίο οτι από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, οι δρόμοι έχουν γεμίση από ανθρώπους που πηγαινουν βόλτες τα τετραποδά τους. Ο κόσμος ήρθε πιο κοντά με τα κατοικίδια γιατι προκαλούν ηρεμία και είναι μια καλή συντροφιά. Εξίσου καλή συντροφιά τα τετράποδα είναι για το καλοκαίρι. Έτσι λοιπόν είναι μια καλή ιδέα να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο σκυλάκι.

Σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό Web MD η συναναστροφή μας με ένα σκύλο ή μια γάτα κάνει καλό στην υγεία μας! Είναι πολλά τα ευεργετικά οφέλη στη ζωή μας.

Όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και οφέλη γύρω από θέματα καρδιάς, πίεσης, άγχους και άλλων συμπτωμάτων των καιρών μας. Το περιοδικό επισημαίνει οτι τα έξι  βασικά οφέλη που προκύπτουν από ιατρικές μελέτες είναι τα παρακάτω:

Γυμναστική- Όταν έχεις σκύλο δεν υπάρχει περίπτωση να μην περπατήσεις καθημερινά. Οι βόλτες αυτές βοηθάνε την καρδιά μας και βελτιώνουν την πίεσή μας.  Μελέτες δείχνουν οτι ακόμα και άνθρωποι με σοβαρά καρδιακά προβλήματα ζουν περισσότερα χρόνια όταν έχουν σκύλο αφού περπατάνε περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν κατοικίδιο.

Λιγότερο άγχος

Έχοντας ένα σκύλο ή γάτα απελευθερώνεται μία ειδική ορμόνη στο σώμα μας που μας ηρεμεί και μας χαλαρώνει. Επίσης η  αντίστοιχη ορμόνη του στρες μειώνεται. Την ίδια ηρεμία νιώθουν και τα ζωάκια κοντά στους ήρεμους ιδιοκτήτες τους.

Μας κάνουν πιο κοινωνικούς

Μια βόλτα με το σκύλο μας μπορεί να μας φέρει πιο κοντά σε άλλους ανθρώπους, σε καινούριες γνωριμίες. Πιο εύκολα κάποιος μπορεί να μας μιλήσει όταν έχουμε μαζί μας ένα σκύλο παρά όταν είμαστε μόνοι μας.

Το κατοικίδιο μας φτιάχνει τη διάθεση

Ο δεσμός με το σκύλο μας αλλάζει προς το καλύτερο. Μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Επίσης βοηθάει να έχουμε καλή διάθεση και να εμπιστευόμαστε τους συνανθρώπους μας.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών

Μελέτες δείχνουν πως τα μωρά που ζουν σε ένα σπίτι που υπάρχει κατοικίδιο για παράδειγμα ένας σκύλος,  έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα και εκδηλώνουν σπανιότερα ωτίτιδα και λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος από ένα σπίτι χωρίς σκύλο. Ένας σκύλος (ή και γάτα) λιγοστεύουν ακόμα και τα κρυολογήματα.

Παιδιά με αυτισμό

Όταν ένας σκύλος ή μια γάτα βρίσκεται σε μία σχολική τάξη, οι μαθητές επικοινωνούν καλύτερα με παιδιά-συμμαθητές που έχουν αυτισμό. Η επαφή με τα ζώα, κάνει τα παιδιά να βλέπουν πιο θετικά το συμμαθητής τους και όλοι μαζί δουλεύουν πιο αρμονικά στο χώρο διδασκαλίας και μαθημάτων.

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up