Η δουλειά κάνει καλό στην υγεία μας

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Το οτι η ανεργία δεν κάνει καλό στη υγεία μας, την ψυχολογία μας και τη ζωή μας το γνωρίζουμε όλοι μας. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που  διαμαρτύρονται για την καθημερινότητά τους στην δουλειά και κάποιες φορές εύχονται να δούλευαν λιγότερο. Τα καλά νέα είναι οτι  αυτού του είδους γκρίνια πρέπει να σταματήσει διότι πολύ απλά η δουλειά κάνει καλό στην υγεία μας. Στο συμπέρασμα αυτό έφτασαν ερευνητές των πανεπιστημίων του Cambridge και του Salford. Σύμφωνα λοιπόν με την νέα έρευνα  ακόμα και ένα οκτάωρο εργασίας την εβδομάδα είναι αρκετό για να επωφεληθεί ένας εργαζόμενος από τα καλά που προσφέρει η εργασία στη σωματική και ψυχολογική του υγεία.

Η εργασία, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, είναι τόσο σημαντική που έστω και μία ημέρα εργασίας την εβδομάδα προσφέρει όλα τα οφέλη της πλήρους απασχόλησης αναφορικά με την σωματική και την ψυχολογική υγεία.

Οκτώ ώρες εργασίας την εβδομάδα αποδείχθηκαν βέλτιστες για την υγεία, καθώς μειώνεται ο κίνδυνος ψυχολογικών διαταραχών κατά 1/3, ειδικά σε άνεργα άτομα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία για να εξετάσουν πώς οι αλλαγές στο ωράριο εργασίας συνδέονται με την ψυχική υγεία και την αίσθηση ικανοποίησης από την ζωή.

«Γνωρίζουμε ότι η ανεργία συχνά είναι επιζήμια για την υγεία των ανθρώπων, επηρεάζοντας αρνητικά την ταυτότητά τους, την οικονομική τους κατάσταση, τη διαχείριση του χρόνου και την αίσθηση του συλλογικού σκοπού. Με τα ευρήματά μας προσθέτουμε στην πολύτιμη αξία της εργασίας τα οφέλη για την ψυχοσύνθεση του ατόμου» δηλώνουν οι ερευνητές.

Η μελέτη εξέτασε στοιχεία  70.000 κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ 2009 και 2018. Οι ερευνητές εστίασαν σε χαρακτηριστικά, όπως η ηλικία, τα παιδιά, η μακροχρόνια ασθένεια και το εισόδημα ,ενώ οι συμμετέχοντες στη μελέτη ρωτήθηκαν για θέματα όπως το άγχος, η αυτοεκτίμηση και τα προβλήματα ύπνου.

«Η υποστήριξη των ανέργων, με περιορισμένη έστω εργασία, αποτελεί αντικείμενο πολλών συζητήσεων πολιτικής, που πρέπει να γίνει πράξη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων της μελέτης.

Ο Δρ Jed Boardman, επικεφαλής της κοινωνικής ένταξης στο Royal College of Psychiatrists, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η ανεργία επιδρά αρνητικά στην ψυχική υγεία και την ευημερία και ότι το να δουλεύει κανείς κάνει καλό.».

Βέβαια επειδή το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις οι ερευνητές προειδοποιούν οτι  «Όντας σε θέσεις εργασίας με υψηλές απαιτήσεις και πολυπλοκότητα, η εργασιακή ανασφάλεια και η κακή αμοιβή μπορεί να είναι τόσο αρνητικές για την ψυχική υγεία ενός ατόμου όσο η ανεργία.».

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up