4 τρόποι για να διατηρείτε την προσωπική σας ηρεμία όταν είστε μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Η ζωή της σύγχρονης γυναίκας είναι “Γολγοθάς”. Ειδικά όταν πρόκειται για μια γυναίκα που είναι πολυάσχολη και έχει πολλαπλούς ρόλους. Η αναζήτηση ποιοτικού χρόνου και προσωπικής ηρεμίας δεν είναι συνήθως εύκολη υπόθεση.  Έρευνες έχουν δείξει οτι αν μια μητέρα δεν έχει ψυχική ηρεμία μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ψυχική υγεία και των υπόλοιπων  μελών της οικογένειάς της. Πως  μπορεί όμως μια γυναίκα που δεν έχει αρκετό χρόνο για τον εαυτό της να έχει ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής της. Δηλαδή να υπάρχει μια αρμονία με τον σύζυγό της,  με τα παιδιά της, με τη δουλειά της και με τις υποχρεώσεις της. Επειδή με «μαγικά» δεν αλλάζει στη ζωή μας τίποτα είναι προτιμότερο  να ακολουθήσουμε 4  απλούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε λίγες στιγμές ποιοτικού χρόνου. 

 Δεν χρειάζεται να κυνηγάς το τέλειο

Η τελειότητα αρέσει σε όλους αλλά δυστυχώς για να την πετύχουμε χρειαζόμαστε και τον ανάλογο χρόνο. Αν νομίζεις οτι η επιθυμία σου να είναι όλα τέλεια σε επιβαρύνει ψυχολογικά καλύτερα να περιοριστείς σ’ αυτά που πραγματικά προλαβαίνεις να κάνεις χωρίς να επιβαρύνεις την ψυχολογία σου. 

Βάλε σε σωστή σειρά τις προτεραιότητές σου 

Ορισμένες φορές μπορεί να αγχώνεσαι και να θεωρείς σημαντικά ορισμένα γεγονότα που στην πραγματικότητα δεν είναι. Αποφάσισε εσύ τι είναι σπουδαιότερο για σένα, η δουλειά σου, η οικογένειά σου ή η προσωπική σου ευχαρίστηση; Όταν εσύ καταλήξεις στη σωστή σειρά τότε όλα θα πάρουν το δρόμο τους χωρίς να αναλώνεσαι σε πράγματα που δεν έχουν κανένα νόημα και καμία αξία.Μόνο ακολουθώντας τις πραγματικές μας προτεραιότητες νιώθουμε εσωτερικά καλά.

 Δικαιούσαι και εσύ να έχεις ελεύθερο χρόνο

Μπορεί να μην έχεις το χρόνο που είχες κάποτε για να φροντίζεις τον εαυτό σου ωστόσο και τώρα που έγινες μητέρα δικαιούσαι να κάνεις πράγματα για σένα. Μια αθλητική δραστηριότητα, ένα ωραίο βιβλίο, κομμωτήριο ή μια βραδιά με φίλες θα είναι σίγουρα μια ευχάριστη ανάσα μέσα στην κουραστική καθημερινότητά σου. 

Θετική ενέργεια 

Εάν η ημέρα σου ξεκινάει με το βάρος και τη σκέψη όσων θα ακολουθήσουν μέσα στο 24ώρο καλό θα ήταν να το αλλάξεις. Το ξεκίνημα της ημέρας είναι πολύ σημαντικό να γίνεται με θετική ενέργεια και θετικές σκέψεις.  

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up