Ενυδατική κρέμα: Πως να επιλέξεις την ιδανική για το προσωπό σου. Η δερματολόγος Κωνσταντίνα Κιμπούρη συμβουλεύει.

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Αν υπάρχει κάτι που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τη γοητεία και την ομορφιά κάθε γυναίκας αυτό είναι η κρέμα ημέρας που χρησιμοποιεί. Η απαλή, φρέσκια και αψεγάδιαστη  επιδερμίδα είναι συνήθως αποτέλεσμα της σωστής καθημερινής φροντίδας του προσώπου. Βέβαια για να είναι το αποτέλεσμα ιδανικό θα πρέπει να γίνεται η επιλογή της κατάλληλης  κρέμας. Της “σωστής” κρέμας για το κάθε γυναικείο πρόσωπο. Μάλιστα πολλές γυναίκες επιλέγουν να  συζητήσουν με το δερματολόγο τους την επιλογή της κρέμας τους καθώς οι εταιρίες και τα προϊόντα είναι πολλά και οι διαφημίσεις συχνά αρκετά αποπροσανατολιστικές.

Η δερματολόγος- αφροδισιολόγος  Κωνσταντίνα Κιμπούρη μας εξηγεί τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η ενυδατική κρέμα προσώπου προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι ιδανικά.

Ποιοι είναι  λοιπόν, σύμφωνα πάντα με την ειδικό,  οι παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας όταν θέλουμε να αγοράσουμε μια κρέμα προσώπου.

Ηλικία

Οι νεότερες ηλικίες έχουν ανάγκη από απλή ενυδάτωση  ενώ όσο μια γυναίκα μεγαλώνει τόσο οι απαιτήσεις για αναδόμηση, σύσφιξη και αντιγήρανση αυξάνονται.

Τύπος δέρματος

Οι λιπαρές επιδερμίδες χρειάζονται πιο ελαφριές  υδατικές κρέμες, οι ξηρές έχουν ανάγκη από πιο λιπαρές κρέμες  ενώ οι μικτές χρειάζονται κάτι  ενδιάμεσο.

Περιβαλλοντικές συνθήκες

Άτομα που είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε λόγω δραστηριοτήτων εκτίθενται στον ήλιο, στο κρύο, στη ζέστη ή γενικότερα σε έντονες καιρικές συνθήκες χρειάζονται προϊόντα πλούσια σε ενυδάτωση, με αντηλιακό δείκτη και συστατικά που βελτιώνουν το φραγμό της επιδερμίδας.

Δυσχρωμίες

Όπου υπάρχει τάση για σχηματισμό κηλίδων και πανάδων πρέπει να χρησιμοποιούνται προϊόντα με λευκαντική δράση που αποχρωματίζουν αλλά και με αντηλιακό δείκτη προστασίας όλες τις εποχές του χρόνου. Τους χειμερινούς μήνες ο δείκτης προστασίας δεν είναι απαραίτητο να ξεπερνά το  SPF20 οπότε  αρκεί η επιλογή μιας απλής ενυδατικής κρέμας με μικρό  δείκτη προστασίας. Όσο όμως πλησιάζει το καλοκαίρι πρέπει σταδιακά ο δείκτης προστασίας να ανεβαίνει σε 30 ή 50 SPF δηλαδή να είναι ένα δυνατό αντηλιακό προϊόν.

Εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη καλό είναι να χρησιμοποιούν κρέμες με ένδειξη για την κύηση και αντηλιακά με φυσικά φίλτρα προκειμένου να αποφύγουν το μέλασμα της κύησης.

Εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που τα οιστρογόνα παύουν να παρέχουν την προστατευτική τους δράση έχουν ανάγκη περισσότερο αντιρυτιδικών και συσφικτικών κρεμών. Επιβάλλεται οι κρέμες που χρησιμοποιούν οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση να συνδυάζουν πολλά στοιχεία και να είναι  πιο λιπαρές και πλούσιες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Με την συνεργασία της δερματολόγου – αφροδισιολόγου  Κωνσταντίνας Κιμπούρη

Φωτογραφία: Atikh Bana

 

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up