Φυσικά καλλυντικά. Η λύση βρίσκεται στο.. ψυγείο μας!

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να έχουμε δέρμα υγιές, λαμπερό και πάντα νεανικό με όσο το δυνατόν φυσικότερο τρόπο γίνεται. Πολλές φορές ωστόσο το να αποκτήσουμε κάποιο από τα προϊόντα του εμπορίου δεν είναι πάντα εύκολο για διάφορους λόγους. Τα καλά νέα όμως είναι ότι το να βρούμε μία λύση που ταιριάζει στο τύπο του δέρματος μας είναι τόσο εύκολο όσο και το φτιάξουμε μία σαλάτα για να φάμε.

Γνωρίζοντας όλοι τι τύπο δέρματος έχουμε είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε ποιο από τα παρακάτω υλικά που βρίσκουμε σχεδόν κάθε μέρα στο ψυγείο μας, θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε στο δέρμα μας ενυδάτωση, απολέπιση, λάμψη και υγεία.

Μήλο : Ο χυμός του μήλου καταπολεμά την ξηρότητα του δέρματος. Απαλύνει και προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα. Ταμπονάρουμε το πρόσωπο όπως θα κάναμε και με μία λοσιόν.

Αβοκάντο : Περιέχει τις βιταμίνες A, D, E και καθαρίζει σε βάθος το δέρμα. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Απλώς τρίβουμε απαλά με κομμάτια αβοκάντο το δέρμα μας.

Μπανάνα : Θρέφει τα μεικτά και ξηρά δέρματα. Μειώνει το φαινόμενο της μυρμηγκιάς ενώ θεωρείτε η φυσική θεραπεία για την ψωρίαση.

Κριθάρι : Ένα εξαιρετικό φυσικό προϊόν για κάθε χρήση. Μουλιάστε το κριθάρι και χρησιμοποιήστε το σαν μάσκα προσώπου, σαν πίλινγκ σώματος ενώ με το νερό στο οποίο μούλιασε μπορούμε να πλένουμε το πρόσωπο μας πρωί βράδυ.

Μαγειρική σόδα : Τρίψτε μία φορά την εβδομάδα με σόδα το πρόσωπο και το σώμα σας ενώ κάνετε ντους, πετυχαίνοντας έτσι μια απαλή απολέπιση.

Κόκκοι καφέ : Τρίψτε με τους κόκκους την κυτταρίτιδα σε γλουτούς η αλλού και τυλίξτε με μεμβράνη για 30 λεπτά.

Καρότο : Βράστε και λιώστε το καρότο. Χρησιμοποιήστε το σαν μάσκα καθώς είναι  πλούσιο σε βιταμίνη Α θα τονώσει το δέρμα ενώ είναι άριστο και για την ακμή.

Αγγούρι : Περιέχει ένα ένζυμο που απαλύνει το δέρμα. Επίσης έχει καθαριστικές και δροσιστικές ιδιότητες.

Αυγό : Ο κρόκος του αυγού φροντίζει τα ξηρά δέρματα ενώ το ασπράδι μειώνει την κατακράτηση των υγρών και θεραπεύει τα ηλιακά εγκαύματα. Εάν έχετε έκζεμα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε αντί για σαπούνι.

Μέλι : Για χιλιάδες χρόνια είναι περιζήτητο για τις τονοτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Το μέλι είναι επίσης αντιβακτηριακό φυσικό προϊόν, περίεχει πολλές βιταμίνες ενώ το σκούρο μέλι θεωρείται εξαιρετικό επουλωτικό.

Λεμόνι και λάιμ : Λευκαίνουν το δέρμα και έχουν στυπτικές και αντισυπτικές ιδιότητες. Απομακρύνουν το μαύρο σμήγμα , την λιπαρότητα και τους ανοιχτούς πόρους.

Τομάτες : Καθαρίζουν, θρέφουν και ενεργοποιούν την επιδερμίδα. Πλούσιες σε βιταμίνες Α και C συστήνονται στα ευαίσθητα και ξηρά δέρματα. Ο χυμός της τομάτας βοηθά επίσης στο να αποκτίσουν λάμψη τα ξανθά μαλλιά με βαφή.

Ξύδι : Ανακατέψτε μισό νερό μισό ξύδι κι έχεττε ένα τέλειο αποσμητικό. Αν αντιμέτωπίζετε έντονη δυσοσμία στα πόδια, κάντε ποδόλουτρα με σκέτο ξύδι μία φορά την εβδομάδα.

Γιαούρτι : Θεραπεύει και φωτίζει το λιπαρό δέρμα.

Της Έλενας Πλαϊνάκη

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up