Πόσα κιλά την εβδομάδα πρέπει να χάνουμε εάν βάλουμε στόχο να αδυνατίσουμε

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σε μια εποχή που η καθημερινοτητά μας “βομβαρδίζεται” από ιδανικές λύσεις που θα μας βελτιώσουν το βάρος, την υγεία και την ψυχολογία είναι λογικό να μπερδευόμαστε και να μην ξέρουμε τελικά τι να διαλέξουμε. Και κάπου εκεί έρχονται οι ειδικοί για να μας δώσουν τα “φώτα” τους, να μοιραστούν μαζί μας γνώσεις και εμπειρίες και να μας προτείνουν λύσεις που θα κάνουν την καθημερινοτητά μας πιο  γευστική χωρίς το άγχος των θερμίδων.  Η ανάγκη μας για ενέργεια και ευεξία είναι δεδομένη, είτε γυμναζόμαστε είτε όχι. Ο Ευάγγελος Ζουμπανέα Διαιτολόγος Διατροφολόγος – Συγγραφέας & Ιδρυτής της  Επιστημονικής Ομάδας Διατροφή www.diatrofi.gr
αλλά και Διευθύνων Σύμβουλος ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr μας εξηγεί πως θα τονώσουμε τον οργανισμό μας έτσι ώστε να έχουμε ενέργεια για να γυμναστούμε και όχι μόνο. Διότι τελικά έχει σημασία όχι μόνο τι τρώμε αλλά και το τι πίνουμε.

“Οι δίαιτες που κατά καιρούς κυκλοφορούν οι οποίες υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς και με βάση τις πιο πρόσφατες συστάσεις για τη διατροφή, σε περίπτωση που έχουμε επιπλέον βάρος ο στόχος μας θα πρέπει να είναι αρχικά η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και η συνολική μείωση του βάρους μας κατά 5-10% από το αρχικό το οποίο κυρίως να είναι λίπος.

Μια ασφαλής απώλεια βάρους είναι το 0,5-1 κιλό την εβδομάδα ή αλλιώς το 1% του σωματικού μας βάρους, για παράδειγμα μια γυναίκα 60 κιλών καλό θα ήταν να χάνει 0,60 κιλά την εβδομάδα ένας άντρας 90 κιλών καλό θα ήταν να χάνει 0,9 κιλά την εβδομάδα. Επίσης η συνολική απώλεια ανά μήνα θα πρέπει να είναι 2-4 κιλά και όχι περισσότερο.

Για να επιτευχθούν όλες οι ανωτέρω αλλαγές και να φτάσει το άτομο στη βέλτιστη ανάπτυξη του είναι απαραίτητο να λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μέσω της ισορροπημένης διατροφής του”. μας εξηγεί ο κ. Ζουμπανέας.

-Απο την σκοπιά των διατροφολόγων ποια θεωρείτε οτι είναι η ορθή χρήση των super drinks για κάποιον που θέλει να κάνει υγιεινή διατροφή?

Tα αναψυκτικά super drinks καλύπτουν μια πολύ μεγάλη γκάμα ανάλογα με την κάθε περίσταση που μπορεί κάποιος να τα αξιοποιήσει. Και το αναφέρω αυτό διότι μπορούν να καλύψουν από την άμεση ανάγκη για ενέργεια όπως το προϊόν Bio Vigo Kombucha wellness shot Energy, ή ένα τονωτικό αναψυκτικό kombucha όπως η σειρά Vigo Kombucha Light Brew,  μέχρι ένα απόλυτα δροσιστικό αναψυκτικό χαμηλών θερμίδων όπως η σειρά επιλεγμένων αναψυκτικών Cucumis τα οποία μάλιστα στο εξωτερικό σερβίρονται κυρίως σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin

-Με ποιο τρόπο πρέπει να χρησιμοποιούμε τα super drinks σε περίπτωση που κάνουμε καθημερινά γυμναστική?

Για άμεση ανάγκη για ενέργεια μπορεί κάποιος να  καταναλώσει 30 λεπτά πριν την προπόνηση  το προϊόν Bio Vigo Kombucha wellness shot Energy.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης το ιδανικότερο είναι να καταναλώνει το Υοκο BIO Matcha Tea ή οποιοδήποτε άλλο από τη σειρά Vigo Kombucha Light Brew Original

-.Ποιες δοσολογίες θα προτείνατε στον κόσμο και ποιους συνδυασμούς vigo kombucha και vigo shots που θα ήταν ιδανικοί για να έχει κάποιος σωστό βάρος και φυσικά καλή υγεία?

Γενικότερα η  κομπούτσα (kombucha) θεωρείτε ευεργετική για τον οργανισμό μας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο προϊόν σαν ένα ζυμωμένο τσάι γεμάτο με προβιοτικά, αντιοξειδωτικά και πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα συστατικά του είναι απλά. Είναι τσάι + νερό + ζάχαρη + μια καλλιέργεια ζύμωσης που γίνεται από προηγούμενες παρτίδες και αντιπροσωπεύει τη συμβιωτική αποικία βακτηρίων και ζύμης. Αυτά τα βακτήρια παίζουν ένα σημαντικότατο ρόλο στην άριστη λειτουργία του μεταβολισμού.

Η ιδανική επιλογή είναι καθημερινά είτε ένα Bio Vigo Kombucha wellness shot είτε 50μλ από οποιοδήποτε της σειράς Bio-Vigo Kombucha Long Brew (10 ημερών ζύμωσης)

-Ποια ήταν τα αποτελέσματα – συμπεράσματα από το πρόσφατο διαδικτυακή ημερίδα του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών; Υπάρχουν κάποια στοιχεία που προέκυψαν και θα είχαν ενδιαφέρον να τα μοιραστείτε με τον κόσμο;

Όλοι οι διαιτολόγοι και άλλοι επαγγελματίες υγείας που συμμετείχαν ενημερώθηκαν για τα σημαντικά οφέλη από την καθημερινή χρήση των προϊόντων kombucha super drinks

Για όλους ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη η γνωριμία με τα αναψυκτικά super drinks τα οποία καλύπτουν μια πολύ μεγάλη γκάμα ανάλογα με την κάθε περίσταση που μπορεί κάποιος να τα αξιοποιήσει. Και το αναφέρω αυτό διότι μπορούν να καλύψουν από την άμεση ανάγκη για ενέργεια όπως το προϊόν Bio Vigo Kombucha wellness shot Energy, ή ένα τονωτικό αναψυκτικό kombucha όπως η σειρά Vigo Kombucha Light Brew,  μέχρι ένα απόλυτα δροσιστικό αναψυκτικό χαμηλών θερμίδων όπως η σειρά επιλεγμένων αναψυκτικών Cucumis τα οποία μάλιστα στο εξωτερικό σερβίρονται κυρίως σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin

 

Με την συνεργασία του Ευάγγελος Ζουμπανέα
Διαιτολόγος Διατροφολόγος – Συγγραφέας
Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας Διατροφή www.diatrofi.gr
Διευθύνων Σύμβουλος ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up