Πως θα κάνεις τη vegan διατροφή σου ακόμα πιο ενδιαφέρουσα

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Οι υποστηρικτές του συγκριμένου τύπου διατροφής, δηλαδή οι λάτρεις της αυστηρής χορτοφαγίας κάθε χρόνο 1 Νοεμβρίου γιορτάζουν.  

 Τι είναι, όμως, ακριβώς η vegan διατροφή; 

Πρόκειται για μια φιλοσοφία, έναν τρόπο ζωής που αποβλέπει στον αποκλεισμό, όλων των μορφών εκμετάλλευσης και σκληρότητας στα ζώα, για τροφή, ένδυση ή άλλους σκοπούς. Προωθεί δηλαδή την ανάπτυξη και τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων προς όφελος των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος. Σε διατροφικές όρους, κατακρίνει την διανομή και κατανάλωση προϊόντων, που παράγονται εξ ολοκλήρου, ή εν μέρει από ζώα. 

Η συγκεκριμένη διατροφή προσδιορίστηκε σε γενικές γραμμές από το ξεκίνημα λειτουργίας της Vegan Society το 1944. Αλλά ο πρώτος πλήρης ορισμός ήρθε το 1949 από τον Leslie J Cross. Εκείνος ο οποίος περιέγραψε τον “βιγκανισμό” (veganism) ως “[την] αρχή της χειραφέτησης των ζώων από την εκμετάλλευση από τον άνθρωπο”. Αυτό αργότερα διευκρινίστηκε ως “η επιδίωξη για να μπει ένα τέλος στη χρήση των ζώων από τον άνθρωπο για τροφές, εμπορεύματα, εργασία, κυνήγι, ζωοτομία, καθώς και από όλες τις άλλες χρήσεις που αφορούν την εκμετάλλευση της ζωής των ζώων από τον άνθρωπο”. 

Η Vegan Society έγινε αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα το 1979 

Τελικά όμως η vegan διατροφή δεν έχει να κάνει μόνο με την αποφυγή ζωικών τροφών! Ο vegan τρόπος ζωής δεν προτρέπει απλά να αποφεύγουμε τα ζωικά τρόφιμα. Αλλά να απέχουμε και από τα πρόσθετα σάκχαρα, τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, τα επεξεργασμένα φυτικά έλαια και τα τρανς λιπαρά. Επίσης, μας προτρέπει να κόψουμε το κάπνισμα και να ασκούμαστε τακτικά. Όλα αυτά είναι πολύ καλά για την υγεία μας και συμβάλουν σε μια γενικότερη στάση υγιεινής ζωής. Και επειδή τελικά δεν έχει σημασία μόνο το τι τρώμε αλλά και το τι πίνουμε καλό είναι να επιλέγουμε και υγιεινά αναψυκτικά. Για παράδειγμα μια κατηγορία τέτοιων αναψυκτικών είναι τα superdrinks, τα οποία είναι  vegan και περιέχουν υγιεινά συστατικά. Μπορείς να δεις εδώ όλες τις λεπτομέρειες και να υιοθετήσεις νέες συνήθειες βάζοντας την kombucha   και το matcha tea στην καθημερινότητά σου.

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up