Η καλή συνήθεια που απέκτησε ο κόσμος μετά την πανδημία

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Φαίνεται πως η κρίση που βιώνει ο πλανήτης με τον κορωνοϊό μας άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης. Ένας βασικός τομέας που φαίνεται να «αναρρώνει» μετά την πανδημία είναι αυτός της ανακύκλωσης των ρούχων. Μπορεί παλαιότερα να μην περνούσε από το μυαλό μας αλλά τους τελευταίους μήνες καταγράφετε αύξηση ενδιαφέροντος των καταναλωτών για το ζήτημα της ανακύκλωσης των ρούχων.

 Το Saveonenergy.com/uk διαπίστωσε ότι η στάση του κόσμου αλλάζει απέναντι στα παλιά υφάσματα αφού οι αριθμοί δείχνουν οτι  υπάρχει όλο και πιο έντονη αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με το πώς  και πού μπορεί να γίνει σωστά η ανακύκλωση. Το ενδιαφέρον του κόσμου φαίνεται πως στρέφεται στο πως μπορεί να έχει κάποιος στη ντουλάπα του ρούχα φιλικά προς το περιβάλλον. Στη Μεγάλη Βρετανία η εταιρεία End of Tenancy Cleaning Services διαπίστωσε 500% αύξηση των αναζητήσεων στο Google σχετικές με το “πότε ανοίγουν τα κέντρα ανακύκλωσης ρούχων”, τα περισσότερα από τα οποία ήταν κλειστά κατά τη διάρκεια του lockdown. Η ίδια τάση παρατηρείται όμως και σε πολλές ακόμα χώρες τις Ευρώπης. 

Είναι γνωστό οτι η μόδα αποτελεί μια από τις πιο ρυπογόνες βιομηχανίες συνεπώς η ανακύκλωση ρούχων και αξεσουάρ έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για το μέλλον του πλανήτη. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός οτι μεγάλα brands χρησιμοποιούν πλέον για την δημιουργία των ρούχων τους, ίνες που παράγονται από ανακυκλωμένα υφάσματα. Αυτή η κίνηση είναι ένα πρώτο βήμα, πολύ σημαντικό

  Τον περασμένο Ιανουάριο είχε δημοσιοποιηθεί μια λίστα με εταιρείες που παραβιάζουν τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής ένωσης και επιμένουν να καίνε τα ρούχα που δεν πωλούνται, αντί να τα ανακυκλώνουν. Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιτέλους ευαισθητοποιούν το καταναλωτικό κοινό και έτσι το ενδιαφέρον για την ανακύκλωση ρούχων όλο και αυξάνεται. 

Είναι ξεκάθαρο από τον παραπάνω πίνακα οτι η χώρα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ανακύκλωση ρούχων είναι η Ιρλανδία ενώ η Ελλάδα είναι στην 16 η θέση.

Τα συχνότερα κομμάτια που ανακυκλώνει ο κόσμος φαίνεται πως είναι τα παπούτσια, τα jeans, μπλουζάκια πολυφορεμένα και πανωφόρια.

 Το Saveonenergy.com/uk ανέλυσε τον όγκο των αναζητήσεων στις πρώτες δέκα χώρες της λίστας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαπίστωσε ότι τα παπούτσια και τα jeans είναι αυτά που ανακυκλώνονται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Για την ακρίβεια τα παπούτσια καταλήγουν πολύ πιο συχνά στην ανακύκλωση σε επτά από τις 10 αυτές χώρες, ενώ στις υπόλοιπες τρεις την πρώτη θέση κατέχουν τα τζιν. 

Η συγκεκριμένη τάση καλό θα ήταν να μας γίνει συνήθεια και στην Ελλάδα αφού βέβαια πρώτα έχουμε σιγουρευτεί οτι κάποια από τα παλιά μας ρούχα δεν θα μπορούσαν να είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου. Ευτυχώς υπάρχουν σε αρκετούς δήμους της χώρας κάδοι ανακύκλωσης ρούχων οπότε κάνοντας μια εκκαθάριση στη ντουλάπα μας μπορούμε από αύριο το πρωί να ξεκινήσουμε την ανακύκλωση των άχρηστων, ταλαιπωρημένων  ρούχων μας.

 

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up