Αντικαρκινική διατροφή. Ποιες τροφές θωρακίζουν τον οργανισμό μας

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Είναι γνωστό πια σε όλους μας ότι η ποιότητα της διατροφής μας διαδραματίζει έναν σπουδαίο ρόλο σε ότι αφορά στην ποιότητα της ζωής μας και συμβάλλει στην καλή μας υγεία γενικά. Ωστόσο πολλές μελέτες αναφέρονται στο πόσο ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο σχετίζεται με την προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου και κακοηθών νεοπλασιών. Υπάρχουν δηλαδή ορισμένες τροφές που θεωρείτε ότι συμβάλλουν στο να αποτρέψουν την καρκινογένεση των κυττάρων ενώ αντίθετα κάποιες να κριθούν καρκινογόνες.

Αν εντάξουμε λοιπόν όλοι τις παρακάτω τροφές στο διαιτολόγιο μας, θωρακίζουμε τον οργανισμό μας ενάντια σε διάφορες μορφές του καρκίνου όπως είναι ο καρκίνος του μαστού η του προστάτη.

ΒΕΡΙΚΟΚΑ (Βιταμίνη Β17)

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά , ότι τα βερίκοκα και κυρίως το εσωτερικό των κουκουτσιών τους εκείνο το λευκό αμύγδαλο που πικρίζει , έχει εξαιρετικές αντικαρκινικές ιδιότητες. Ο μακροβιότερος πληθυσμός στον κόσμο, η φυλή των Χούνζα που ζει στο Πακιστάν και δεν έχουν καν ακούσει τι είναι ο καρκίνος, καταναλώνουν βερίκοκα καθημερινά. Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή από γιατρούς του Μεμόριαλ την δεκαετία του ΄80 και ανακάλυψαν τα μυστικά της διατροφής των Χούνζα, τα αποτελέσματα πίσω στο εργαστήριο ήταν θεαματικά, καθώς η λεατρίνη, ουσία που βρέθηκε στους πυρήνες από τα βερίκοκα απέδειξε ότι :

·        Σταματά τις μεταστάσεις

·        Εμποδίζει την εμφάνιση μικρών όγκων

·        Παρέχει στους καρκινοπαθείς ανακούφιση από τον πόνο

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Καταπολεμήστε τις ελεύθερες ρίζες που απελευθερώνονται στο σώμα,  κυρίως κατά την διαδικασία του μεταβολισμού των τροφών αλλά και μέσω του καπνού των τσιγάρων η του μολυσμένου αέρα που εισπνέουμε, με τις κατάλληλες τροφές. Ουσίες όπως η βιταμίνες C, E, και η Β -Καροτίνη και τα ιχνοστοιχεία όπως είναι το σελήνιο, το μαγγάνιο και ο ψευδάργυρος συμβάλλουν στην αποτροπή της καρκινογένεσης. Τα πορτοκάλια, οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα κεράσια, ο αρακάς, το σπανάκι, η πιπεριά, η ντομάτα, το κουνουπίδι και το μπρόκολο – με το τελευταίο να δίνει την μέγιστη απόδοση αντιοξειδωτικών – είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που οφείλουμε να καταναλώνουμε σε αφθονία. Η μαύρη σοκολάτα και το κόκκινο κρασί επίσης φημίζονται για την αντιοξειδωτική τους δράση.

ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

Το βρίσκουμε στην μπανάνα, στο αβοκάντο, στα ζυμαρικά, στους ξηρούς καρπούς, στα όσπρια αλλά και στην μπύρα. Πολλές πρόσφατες μελέτες συνδέουν την πρόσληψη άφθονου φολλικού οξέως με την μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού όπως και του καρκίνου που προσβάλει το πεπτικό σύστημα.

ΝΕΡΟ

Συστήνεται να πίνουμε περίπου ένα λίτρο νερό καθημερινά, καθώς το νερό έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινική δράση και σχετίζεται με την μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη.

ΚΑΛΙΟ

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα μανταρίνια, τα ακτινίδια, οι μπανάνες το σπανάκι, το τοματόζουμο, ο καφές και τα αποξηραμένα σύκα είναι τροφές πλούσιες σε κάλιο, που πρέπει να εντάξουμε στο διαιτολόγιο μας καθώς και αυτές συμβάλουν στην αποτροπή διάφορων μορφών καρκίνου.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το ολεϊκό οξύ, το κύριο συστατικό του ελαιόλαδου, αναστέλλει την δράση ενός συγκεκριμένου ογκιδίου (HER-2/eu) που εντοπίζεται στο 30% των ασθενών με καρκίνο του μαστού. Αν προσέξουμε κατά την χρήση του, το ελαφρύ μαγείρεμα δηλαδή η καλύτερα την ωμή βρώση του, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θεαματικά.

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up