Τα 10 βήματα που θα σας κρατήσουν νέα στην ψυχή και στο σώμα!

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Γέλιο, περπάτημα, ευγνωμοσύνη, αγάπη και σεβασμός!

«Η ζωή είναι μικρή»  για να μην τη ζούμε με χαρά και ευτυχία. Όσο μεγαλώνουμε  το σκεφτόμαστε όλο και πιο συχνά.  Δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο άσκοπα, ούτε να επιτρέπουμε να μας χαλάσουν τη διάθεση οι γύρω μας.

Τι σημαίνει ακριβώς όμως “η ζωή είναι μικρή” και τι επιπτώσεις έχει στο τρόπο που βιώνουμε την καθημερινότητα μας; Η μαγική αυτή φράση έχει ως στόχο να μας κινητοποιήσει και να μας τονίσει ότι θα πρέπει να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή, προκειμένου να νιώθουμε πληρότητα ψυχική, πνευματική και σωματική. Σύμφωνα με την κοινωνιολόγο, Life& Career Coach  Δώρα Φούντα  υπάρχουν 10 χρήσιμα tips, τα οποία εκτός από συμβουλές ψυχικής τόνωσης είναι και συμβουλές αντιγήρανσης. Δεν έχετε παρά να τις  δοκιμάσετε.

1. Χαμογελάστε
Κάθε φορά που χαμογελάμε μέσα στον οργανισμό μας γίνονται χημικές εκρήξεις και απελευθερώνονται οι ενδορφίνες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την υγεία μας και την ευτυχία μας.

2. Γελάστε
Επιτρέψτε στον εαυτό σας να χαλαρώσει, να γελάσει και να αστειευτεί με απλά πράγματα και μην ξεχνάτε το γέλιο είναι θεραπευτικό και φτιάχνει την ημέρα μας.

3. Περπατήστε στη φύση
Μια από τις καλύτερες διεξόδους όταν είμαστε στρεσαρισμένοι είναι ένας περίπατος στη φύση. Μόλις 10 λεπτά χαλάρωσης στη φύση και η διάθεσή μας βελτιώνεται αισθητά. Η φύση είναι το καλύτερο φάρμακο.

4. Συνδεθείτε
Επικοινωνήστε και συνδεθείτε με τους άλλους ουσιαστικά. Μην αναλώστε με δήθεν συζητήσεις και δήθεν ανθρώπους. Δημιουργήστε ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους σας.

5. Εξασκείστε την τέχνη ευγνωμοσύνης.
Θυμηθείτε πόσο τυχεροί είστε στη ζωή. Ίσως δεν έχετε όλα όσα θα θέλατε αλλά ας έχετε στο νου σας ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος που είναι λιγότερο καλά από εσάς. Επιπλέον θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.

6. Αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας
Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να μάθετε να αναγνωρίζετε τα συναισθήματά σας. Σεβαστείτε το γεγονός ότι μπορεί να αισθάνεστε φόβο, θυμό, χαρά λύπη, ζήλεια και μην προσπαθείτε να τα αποφύγετε.

7. Δώστε στον εαυτό σας λίγο αγάπη
Δώστε στον εαυτό σας λίγη φροντίδα. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή «αυτο-αγάπη». Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας και διασφαλίστε ότι οι ανάγκες σας ικανοποιούνται.

8. Μείνετε παρόντες στη στιγμή
Ζήστε στο εδώ και το τώρα. Το μέλλον είναι μπροστά και απρόβλεπτο ενώ το παρελθόν είναι ήδη παρελθόν και το σπουδαιότερο… δεν επαναλαμβάνεται ! Επικεντρωθείτε λοιπόν στην παρούσα ζωή σας.

9. Γνωρίστε τα όριά σας
Ανακαλύψτε το εαυτό σας, εντοπίστε τι ανέχεστε και τι δεν ανέχεστε. Δώστε δε τη δυνατότητα στους γύρω σας να καταλάβουν τι θέλετε και μην περιμένετε να το μαντέψουν.

10. Αποφύγετε τοξικούς ανθρώπους
Πως θα τους αναγνωρίσετε; Eίναι απλό ή μιλούν συνέχεια για τoν εαυτό τους και τα προβλήματά τους ή δεν μιλούν καθόλου γι αυτούς και θέλουν να μάθουν μόνο τι δεν πάει καλά με εσάς!

Καλή εξάσκηση στα παραπάνω!

Dora founta 

Photo by Noah Silliman

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up