Μπορεί να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό από εμβολιασμένο άτομο;  

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Μπορεί να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό από εμβολιασμένο άτομο;

Ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετό κόσμο και δημιουργεί προβληματισμό είναι το αν όσοι εμβολιάζονται μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Ο  καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, τοποθετήθηκε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ 100,3 εξηγώντας ότι  μετά τον  εμβολιασμό ο οργανισμός αποκτά ανοσία, δηλαδή ο ιός θα επιτίθεται ωστόσο ο εμβολιασμένος δεν θα αναπτύξει έντονα συμπτώματα, αναπνευστικά προβλήματα, δεν θα «χτυπήσει» τα όργανά σου, ωστόσο ένα μικρό ποσοστό του ιού μπορεί να παραμείνει στο ανώτερο αναπνευστικό. Η μικρή αυτή ποσότητα του ιού μπορεί να βρίσκεται στη μύτη ή το στόμα του εμβολιασμένου και εάν βήξει ή μιλήσει χωρίς μάσκα, μπορεί να μεταφερθεί ο ιός.

Τι σημαίνει όμως αυτό για όσους έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας για την  covid 19

«Αν είστε δυο εμβολιασμένοι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ο ένας δεν είναι, πρέπει να προσέχετε», εξήγησε  ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τις μελέτες που επικαλέστηκε ο κ. Μόσιαλος τα εμβόλια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κυκλοφορία, δηλαδή των εταιριών Pfizer, Moderna, AstraZeneca, περιορίζουν έως 90% τη μετάδοση αυτή, ωστόσο ένας ή δύο στους δέκα μπορεί να συνεχίσουν να μεταδίδουν.

Στην Αγγλία πάντως οι αριθμοί άλλαξαν δραστικά μετά τους εμβολιασμούς που έγιναν σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο  έχει μειωθεί ο αριθμός των θανάτων και των εισαγωγών στις ΜΕΘ και μάλιστα τη στιγμή που στη Βρετανία «κανένας δεν προσέχει». Εξήγησε ότι λιγότερο από το 10% φορούν μάσκα και οι αποστάσεις δεν τηρούνται, ωστόσο τα θετικά αποτελέσματα των εμβολιασμών είναι ορατά.

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up