4 συμβουλές για να γλυτώσετε το hangover μετά το αποψινό ρεβεγιόν

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Η αποψινή βραδιά συνήθως συνδυάζεται με αρκετό αλκοόλ. Άλλοτε κρασί, άλλοτε σαμπάνια και άλλοτε με ακόμα πιο δυνατά ποτά. Το σίγουρο είναι οτι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το παρακάνουμε για να μην μας περιμένει  το επόμενο πρωί δυνατός πονοκέφαλος. Στην περίπτωση που δεν είμαστε σε θέση να το ελέγξουμε και γενικά μας προκαλεί πολύ εύκολα hang over το ποτό, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που αν τις ακολουθήσουμε όλα θα πάνε καλύτερα.  Το αλκοόλ είναι διουρητικό. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που περνάει στο αίμα μας, το σώμα μας χρησιμοποιεί τα αποθέματα νερού στη ροή του αίματος για να το αραιώσει. Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί μια αύξηση του όγκου του αίματος και της πίεσης. Για να μειώσει την αρτηριακή πίεση, το σώμα χρειάζεται να αποβάλλει το νερό, μέσω της ούρησης.

Το πρόβλημα στο hangover είναι, ότι τώρα τα κύτταρα δεν έχουν το νερό που χρειάζονται. Ο εγκέφαλός μας είναι περίπου 70% νερό και η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο.

Το  νερό βοηθάει αρκετά

Το νερό προφανώς θα μας βοηθήσει αρκετά και μάλιστα όχι ένα οποιοδήποτε νερό. Προτιμήστε τα νερά που είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα όπως εκείνα που προτιμούν οι αθλητές.

 Το νερό θα βοηθήσει επίσης τη διαδικασία αποτοξίνωσης. Καλό είναι να πίνετε νερό όλο το βράδυ αλλά και ένα μεγάλο ποτήρι πριν πάτε για ύπνο. Συνεχίστε την ενυδάτωση του οργανισμού σας και το πρωί.  

Άλμη από τουρσί

Ναι, σωστά διαβάσατε. Το τουρσί συνήθως συσκευάζεται σε γυάλινα δοχεία και συντηρείται μέσα σε άλμη. Το μυστικό σε αυτή την περίπτωση είναι το ξύδι που περιέχεται στην άλμη. Πιστεύεται ότι διεγείρει το ήπαρ, βοηθώντας στην αποτοξίνωσή του και στο να εξαλείψει το αλκοόλ. Και οι ευεργετικές επιδράσεις του χυμού από τουρσί δεν σταματούν εκεί. Όταν το τουρσί φτάσει στην φάση της ζύμωσης, παράγει ένα συγκεκριμένο είδος “καταπραϋντικών” βακτηρίων, που μπορούν να βοηθήσουν να ηρεμήσει ένα ερεθισμένο στομάχι.

Τα  φρούτα είναι σύμμαχοί σας

Τα φρούτα έχουν μεγάλή περιεκτικότητα σε νερό καθώς και άλατα. Θα σας βοηθήσουν να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας και θα μειώσουν τον πονοκέφαλο. Προτιμήστε αχλάδια που έχουν ένα ένζυμο που βοηθάει το σώμα να μεταβολίσει το αλκοόλ.

Βιταμίνη C

Οι περισσότεροι άνθρωποι με hangover έχουν την επιθυμία για ένα ανθρακούχο ποτό με γεύση πορτοκάλι το επόμενο πρωί. Αυτός είναι ο τρόπος που το σώμα ζητάει βιταμίνη C. Η βιταμίνη C θα βοηθήσει το σώμα σας να συνέλθει από τις τοξίνες που καταναλώσατε, καθώς επιταχύνει τον μεταβολισμό του αλκοόλ από το ήπαρ.

Πηγή: http://www.dailymail.co.uk

 

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up