4 εύκολες ασκήσεις για να μην υποφέρετε από τους πόνους περιόδου

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Ανήκετε στην ομάδα των γυναικών που υποφέρουν από τους πόνους της περιόδου κάθε μήνα;

Ελάτε να δούμε μαζί μία σειρά από ασκήσεις, δανεισμένες από το πιλάτες και τη γιόγκα που μπορούν να σας ανακουφίσουν, ιδιαίτερα στα σημεία της μέσης και των ισχίων. Η γυμνάστρια Άντα Μακρή μας δείχνει βήμα – βήμα όσα πρέπει να κάνουμε για να νιώσουμε καλύτερα.

  1. Ξαπλωμένη ανάσκελα στο έδαφος, λυγίστε τα πόδια σας, ενώστε τις πατούσες σας και στη συνέχεια τραβήξτε τις προς το στήθος σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση, χωρίς να ασκείτε καμία πίεση και χωρίς να σφίγγεστε στην περιοχή των ισχίων σας.

 

2. Ξαπλωμένη ανάσκελα, ακουμπήστε χαλαρά τα πόδια σας επάνω στον τοίχο. αφήστε χαλαρές τις πατούσες σας και ακουμπήστε τα χέρια σας επάνω στην κοιλιά σας. Πάρτε πολλές βαθιές αναπνοές. Στην εισπνοή φουσκώστε την κοιλιά σας με αέρα και στην εκπνοή, αδειάστε την τελείως.

3. Καθίστε στη θέση τραπεζάκι με τα γόνατά σας κάτω από τα ισχία σας και τις παλάμες σας κάτω από τους ώμους σας. Ρίξτε όλο σας το βάρος προς τα πίσω, ακουμπώντας τους γλουτούς στις φτέρνες σας και μπείτε στη στάση του μωρού. Παραμείνετε λίγα λεπτά και αναπνεέτε βαθιά. Θα νιώσετε άμεση ανακούφιση στην περιοχή της μέσης σας

4. Δανεισμένη από τη yoga, η επόμενη θέση θα βοηθήσει τόσο τα ισχία σας, όσο και τη μέση σας. Καθίστε με τα πόδια στο άνοιγμα των ισχίων σας και λίγο παραπάνω, με τις πατούσες σας ελαφρώς γυρισμένες προς τα έξω. Κάντε σε αυτή τη θέση, ένα βαθύ άνοιγμα με τα γόνατα ανοιχτά και ενώστε τα χέρια σας στο κέντρο του στήθους. Πιέστε τη μία παλάμη επάνω στην άλλη και με τους αγκώνες σας σπρώχνετε συνέχεια προς τα έξω τα γόνατά σας. Προσπαθείστε να διατηρήσετε τα πέλματα καλά πατημένα στο έδαφος, τη λεκάνη σας χαμηλά και την πλάτη σας ίσια.

Fb: Move your mind. Mind your body.

Ιnstagram: anda_pilatesyoga

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up