4 βασικοί λόγοι για να ακολουθήσεις το 2020 plant based διατροφή

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Αν είδες το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ “Game Changers” σίγουρα σου δημιουργήθηκε έντονος προβληματισμός για το τι πρέπει να κάνεις από δω και στο εξής. Ποια θα πρέπει να είναι η στάση σου σε σχέση με τη διατροφή σου το 2020. Λίγο οι ενοχές που σου δημιούργησε η αφήγηση του ντοκιμαντέρ, λίγο τα κιλά που θα ήθελες να χάσεις αλλά δεν τα έχεις καταφέρει έως τώρα, αλλά κυρίως η υγεία σου που δεν θέλεις να παίξεις άλλο μαζί της, όλα αυτά μαζί  σε οδηγούν να πάρεις αποφάσεις για το νέο έτος. Αφου μελετήσεις τις επιλογές που έχεις για νέα ξεκινήματα στη διατροφή σου τότε διάβασε και αυτούς τους 4 βασικούς λόγους για τους οποίους θα συμφωνήσεις οτι πρέπει να ακολουθήσεις μια vegan διατροφή που θα αλλάξει κυριολεκτικά τη ζωή σου!

Διατροφή και υγεία

Αν βγάλεις το κρέας από τη διατροφή σου θα δεις μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητα σου αλλά και στο πρώτο τσεκ απ που θα κάνεις το 2020.

Περιβάλλον

H  εκτροφή των  ζώων γίνεται στο 70% της γεωργικής γης και αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες της αποδάσωσης, της απώλειας βιοποικιλότητας και της ρύπανσης των υδάτων.

Ευαισθησία για τα ζώα

Μπορείς να βοηθήσεις στο να μειωθούν αισθητά τα μαρτύρια που ζούνε τα ζώα και να μειώσεις τους θανάτους τους. Κάθε άτομο που ακολουθεί vegan διατροφή βοηθάει πάνω από 25 ζώα το χρόνο να ζήσουν.

Είναι η κατάλληλη στιγμή

Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να ξεκινήσεις μια τέτοιου τύπου διατροφή καθώς υπάρχουν παντού επιλογές για plant based diet. Στις μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ αλλά και σε πάρα πολλά εστιατόρια μπορείς να απολαύσεις γεύματα νόστιμα και βασισμένα σε χορτοφαγική διατροφή. Επίσης μπαίνοντας στο internet και κάνοντας σχετικές αναζητήσεις θα βρεις άπειρες συνταγές που έχουν πραγματικά ενδιαφέρον.

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up