Τι να κάνεις για να μην κολλήσει το παιδί σου ψείρες: Ο παιδιάτρος Σπύρος Μαζάνης συμβουλεύει! 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Για τους γονείς και τα παιδιά οι ψείρες είναι πάντα μια περιπέτεια. Άλλοτε μικρή και άλλοτε μεγάλη. Η διάρκεια της ταλαιπωρίας εξαρτάται πάντα από τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν. Η μαγική τους ικανότητα να εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς και να εισβάλουν με ευκολία από το ένα παιδικό κεφαλάκι στο άλλο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην αντιμετώπισή  τους.

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης εξηγεί και συμβουλεύει τους γονείς  για ορισμένες βασικές τεχνικές αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος αλλά και για τις δυσάρεστες συνέπειες που δημιουργούν οι ψείρες στα παιδικά κεφαλάκια.   «Οι ψείρες είναι τόσο κολλητικές  όσο και το κοινό κρυολόγημα αφού σχεδόν το 80 με 90% των παιδιών κάποια  στιγμή θα κολλήσουν. Οι ψείρες  μεταδίδονται με τη στενή επαφή των παιδιών όταν παίζουν στους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία, στα γυμναστήρια κ.α. Δεν μπορούν να πετάξουν ωστόσο πηγαίνουν με ευκολία από κεφάλι σε κεφάλι με στενή επαφή ενώ διευκολύνεται η εξάπλωσή τους με ανταλλαγή αντικειμένων».

Πότε όμως μια μαμά θα υποψιαστεί οτι το παιδί της έχει ψείρες σύμφωνα με το γιατρό;

«Μια μητέρα θα υποψιαστεί οτι το παιδί της έχει ψείρες όταν το βλέπει να ξύνει συνεχώς το κεφάλι του. Με το έντονο ξύσιμο μπορεί να γδάρει το δέρμα του κεφαλιού του, να το ερεθίσει, να κοκκινίσει, να μπουν μικρόβια και να προκληθεί μόλυνση.Η θεραπεία συνήθως γίνεται με ειδικά σαμπουάν, λοσιόν, κρέμες και σεσουάρ με ζεστό αέρα.

Εξίσου σημαντικό είναι να ενημερωθούν όλοι οι γονείς της ίδιας τάξης ώστε να ελέγξουν τα παιδιά τους και να τα θεραπεύσουν εγκαίρως».

Σε περίπτωση που το δικό  σας παιδί δεν έχει ψείρες αλλά έχουν παιδιά από το κοντινό του περιβάλλον τότε μόνο με σωστή πρόληψη υπάρχουν πιθανότητες να μην κολλήσει.

Οι συμβουλές του γιατρού:

« -Καθημερινά μετά το λούσιμο ραντίζουμε με λίγο οινόπνευμα μια ψηλή χτένα για ψείρες και χτενίζουμε τα μαλλιά του παιδιού διότι το οινόπνευμα σκάει τις ψείρες.

– Φτιάχνουμε ένα διάλυμα με 1 λίτρο νερό και 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι και ξεβγάζουμε προληπτικά κάθε τόσο τα μαλλιά του διότι το ξύδι ξεκολλάει τα αυγά της ψείρας.

-Αφιερώνουμε κάθε μέρα 1-2 λεπτά ψάχνοντας το κεφάλι του παιδιού μήπως βρούμε την ψείρα και πιέζοντας τη σκοτώσουμε».

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up