Τι είναι η μεσοθεραπεία προσώπου;

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Η ανανέωση και η αντιγήρανση του προσώπου στις μέρες μας είναι κάτι που αρκετές γυναίκες επιθυμούν στο βαθμό βέβαια που μπορούν να το υποστηρίξουν οικονομικά.  Η μεσοθεραπεία είναι μια  τεχνική αναγέννησης του κολλαγόνου και των θρεπτικών συστατικών της επιδερμίδας που σταδιακά ελατώνονται με την παροδο των ετών. Αν και τα τελευταια χρόνια είναι αρκετά δημοφιλής μέθοδος , ωστόσο ως τεχνική ανακαλύφθηκε από τον Γάλλο Γιατρό Michel Pistor το 1952 για ανακούφιση από τον πόνο.

Σήμερα η Μεσοθεραπεία  χρησιμοποιείται :

-για την απώλεια λίπους από περιοχές του προσώπου,  όπως την περιοχή γύρω από τα μάτια ή το περίγραμμα του προσώπου

-για την μείωση των ρυτίδων και των γραμμών έκφρασης

-για την αύξηση της σφριγηλότητας σε άτονα δέρματα.

-για την ομαλοποίηση της δυσχρωμίας και των κηλίδων από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Όπως μας εξηγεί η Ωρλ- Πλαστικός προσώπου, Γεωργία Κατσούλη η μέθοδος βασίζεται στη χρήση πολύ λεπτής βελόνας η οποία εισέρχεται στη μέση στιβάδα του δέρματος και ουσιαστικά στηρίζεται στη διόρθωση υποκείμενων προβλημάτων όπως η κακή κυκλοφορία και η φλεγμονή που οδηγούν σταδιακά στη γήρανση και τη διάβρωσή του.

“Υπάρχουν πολλά υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αναγέννηση του δέρματος και ανάλογα με τις ανάγκες που αυτό εμφανίζει. Τέτοια είναι Βιταμίνες (όπως η Βιτ.C, A), πολυπεπτίδια και αμινοξέα , υαλουρονικό οξύ, ξεχωριστά ή σε συνδυασμούς που ενίονται με πολύ λεπτή βελόνα στη μέση στιβάδα του δέρματος  σε απόσταση 1 cm περίπου ο ένας από τον άλλο νυγμό (nap page tech ) αφήνοντας μια πολύ μικρή σταγόνα διαλύματος κατω από το δέρμα. Το υαλουρονικό οξύ που στο μόριό του συγκρατεί μεγάλη ποσότητα νερού είναι ουσιαστικά το συστατικό που δίνει το αποτέλεσμα στο δέρμα ,σε συνδυασμό με την παραγωγή κολλαγόνου που πυροδοτείται κατά τη δημιουργία μικρονυγμών. Τα τελευταία χρόνια η μεσοθεραπεία βασίζεται στην χρήση αυξητικών παραγόντων όπως ο ορός  του αίματος ,αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η εφαρμογή δεν προκαλεί πόνο και συνήθως τοποθετείται μια αναισθητική κρέμα λίγα λεπτά προ της έγχυσης. Συνιστάται  η διακοπή μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών δισκίων και ασπιρίνης ή αντιπηκτικών μια εβδομάδα πριν τη θεραπεία και ο λόγος είναι ,η αποφυγή μικροαιμορραγιών από τους νυγμούς. Συνήθως  χρειάζονται 3-4 επαναλήψεις για να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.Τις πρώτες φορές κάθε 10 μέρες και κατόπιν σε μεγαλύτερα χρονοδιαστήματα”.

Μετά τη θεραπεία συστήνεται η αποφυγή στην έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία για μια-δυο μέρες όσο χρονικό διάστημα μπορεί να κρατήσει μια ήπια ερυθρότητα στο δέρμα.Μπορείτε κάλλιστα να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας με τη χρήση πάντα της αντιλιακής σας κρέμας και άφοβα να χρησιμοποιήσετε καλλυντικά και προιόντα μακιγιάζ.

Η μεσοθεραπεία προσώπου είναι τεχνική ανανέωσης και αντιγήρανσης του δέρματος , ελάχιστα επεμβατική και με άμεση αποθεραπεία ,χωρίς να περιορίζει τις δραστηριότητες και για όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμη και το καλοκαίρι!!

georgiakatsouli

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up