Συνολική ανοσία: Πότε αναμένεται στον πληθυσμό της Ελλάδας

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Το καλοκαίρι αναμένεται αν όλα πάνε καλά να έχουμε στην Ελλάδα συνολική ανοσία του πληθυσμού. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου αναφερόμενος στον εμβολιασμό των Ελλήνων τόνισε μεταξύ άλλων, σε εκπομπή του Σκαι,  «Αν υλοποιηθεί το πλάνο που υπάρχει για εμβολιασμό του πληθυσμού στην Ελλάδα μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2021, θεωρητικά συνολική ανοσία θα έχουμε το καλοκαίρι».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΦ θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να αποκτήσει ανοσία εκείνος που θα εμβολιαστεί πρώτος. Το πλάνο είναι το πρώτο εξάμηνο του 2021 να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί.

Έτοιμος ο ΕΟΦ για τους εμβολιασμούς;

Σχετικά με τον προβληματισμό του πληθυσμού για την ασφάλεια του εμβολίου ο πρόεδρος του ΕΟΦ δήλωσε πως η έγκριση δεν είναι μια απλή διαδικασία και γι’ αυτό ο EMA έχει καθυστερήσει. «O EMA είναι ένα σχολαστικός οργανισμός σε θέματα ασφάλειας. Πρωτίστως ενδιαφέρει το εμβόλιο να είναι ασφαλές και αυτό θα διασφαλίσει ο EMA».

Πάντως ο ΕΟΦ είναι έτοιμος για τους εμβολιασμούς «Είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καιρό. Δεν γίνεται τώρα και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων. Ήδη γνωρίζουμε ότι από το τέλος του Δεκεμβρίου θα ληφθεί η απόφαση για την έγκριση από τον EMA οπότε εντός 24 ωρών στους μηχανισμούς θα βρίσκονται όσοι πρέπει να είναι – ακόμη και αν είναι Πρωτοχρονιά – για να ληφθεί τάχιστα η απόφαση για τον τρόπο διάθεσης».

Η απόφαση έγκρισης του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αναμένεται να ληφθεί το 3οδεκαήμερο του Δεκεμβρίου.  «Από την στιγμή που θα γίνει αυτό θα χρειαστεί μια δυο μέρες για να γίνει η διαδικασία και σε εθνικό επίπεδο πρόσθεσε ο ίδιος και στην συνέχεια να ξεκινήσει η διάθεσή του με την προοπτική να ξεκινήσει ο εμβολιασμός το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου».

Πάντως στη Βρετανία εμβολιάστηκε σήμερα η πρώτη γυναίκα και ήταν ηλικίας 90 ετών. Αναμφισβήτητα μια ιστορική στιγμή, ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κάνει το εμβόλιο μετά την κλινική έγκρισή του. Βέβαια στην Αγγλία η έγκριση για το εμβόλιο  δόθηκε νωρίτερα καθώς  κάθε οργανισμός φαρμάκων ακολουθεί τα δικά του κριτήρια. Ο ελληνικός οργανισμός πάντως  ακολουθεί τα Ευρωπαϊκά κριτήρια γι’ αυτό και δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς.

 

 

 

 

 

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up