Κορωνοιός: Στην Ιταλία βρήκαν μια λύση για να μην στερούνται τις αγκαλιές οι ηλικιωμένοι

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Ο κορωνοιός που μπήκε αιφνιδιαστικά στη ζωή μας και την έκανε άνω – κάτω είναι ξεκάθαρο ότι εκτός από την υγεία μας έχει επηρεάσει σε βάθος και τις ανθρώπινες σχέσεις. Το τίμημα είναι βαρύ εξαιτίας της πανδημίας αφού εξαιτίας της καθιερώθηκε η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση της μάσκας. Όσο τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται τόσο οι άνθρωποι απομακρύνονται, χάνονται και αποξενώνονται. Φαίνεται πως έπρεπε να φτάσουμε μέχρι εδώ για να καταλάβουμε την αξία της ανθρώπινης επαφής. Τη ζεστασιά που κρύβει μια χειραψία, την ανακούφιση που δίνει στους ανθρώπους μια σφιχτή αγκαλιά και την ευτυχία που πλημμυρίζει την ψυχή μας μετά από ένα τρυφερό φιλί.

Τώρα που όλα αυτά τα στερούμαστε είμαστε και σε θέση να τα αξιολογήσουμε όπως πραγματικά τους αξίζει.

Μέχρι να βγούμε από αυτή την περιπέτεια φαίνεται πως θα στερηθούμε πολλές αγκαλιές. Εκείνοι όμως που υποφέρουν περισσότερο εξαιτίας των νέων αυτών συνθηκών της ζωής μας είναι οι ηλικιωμένοι.

Στην γειτονική Ιταλία ένας οίκος ευγηρίας αποφάσισε να χαρίσει στους ηλικιωμένους λίγες στιγμές τρυφερότητας και ζεστασιάς εφαρμόζοντας έναν νέο τρόπο αγκαλιάς. Βρήκε τον  τρόπο ώστε να μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να αγκαλιάσουν τους αγαπημένους τους εν μέσω πανδημίας.

Όλα αυτά έγιναν στην Βενετία στο γηροκομείο Domenico Sartor. Εκεί δημιουργήθηκε ένα δωμάτιο για τους ενοίκους του αφιερωμένο στην «αγκαλιά», έτσι ώστε να μπορούν να αγκαλιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα μέσα στην πανδημία.

Πως το πέτυχαν αυτό;  Εγκατέστησαν μια ειδική κουρτίνα, κατασκευασμένη από μαλακό διαφανές πλαστικό, έτσι ώστε να μπορούν να αγκαλιάζονται οι άνθρωποι  κατά τη διάρκεια αυτής της   πολύ μοναχικής περιόδου.

Η διοίκηση του γηροκομείου υποστηρίζει ότι η σωματική επαφή με τα μέλη της οικογένειας βοηθά τους ηλικιωμένους να έχουν ψυχική και συναισθηματική ευεξία.

Νομίζω ότι κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Όλοι κατανοούμε την ανθρώπινη ανάγκη για μια ζεστή αγκαλιά. Μέχρι όμως να γίνουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα ευρηματικοί, θα πρέπει να τηρούμε αυστηρά τις αποστάσεις.

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up