“Αόρατο” όργανο κατά του καρκίνου – Πέτρος Μπενιάς – ΒΙΝΤΕΟ

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

“Αόρατο” όργανο κατά του καρκίνου – Στον ΑΝΤ1 ο Έλληνας πρωταγωνιστής της σπουδαίας ιατρικής ανακάλυψης – ΒΙΝΤΕΟ

Το ανθρώπινο σώμα συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Επιστήμονες στις ΗΠΑ -μεταξύ των οποίων ο ελληνικής καταγωγής γαστρεντερολόγος, ο Πέτρος Μπένιας- ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα νέο όργανο, άγνωστο έως τώρα, που μάλιστα φαίνεται να παίζει ρόλο σε διάφορες κοινές παθήσεις όπως ο καρκίνος.

Το όργανο απαρτίζεται από ένα δίκτυο καναλιών μεταφοράς υγρών μέσα στο σώμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, πιθανώς χρησιμοποιούν και τα καρκινικά κύτταρα για την εξάπλωσή τους. Για «μια λεωφόρο μετακινούμενου υγρού» έκαναν λόγο οι επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν την ανακάλυψη τυχαία στη διάρκεια γαστρεντερολογικών ενδοσκοπήσεων ρουτίνας.

Ο γιατρός Πέτρος Μπενιάς μίλησε στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και το πρώτο ερώτημα που δέχθηκε είχε να κάνει με την ταυτότητα του μέχρι σήμερα “αόρατου” οργάνου και που ακριβώς βρίσκεται. Ο γαστρεντερολόγος απάντησε “ότι είναι παντού. Δηλαδή είναι ένα “δίκτυο” που ενώνει καρδιά, στομάχι, τα έντερα. Βασικά είναι σαν το αγγειακό και το λεμφικό σύστημα, αλλά ακόμη μεγαλύτερο. Μέχρι στιγμής δεν ξέραμε ότι υπήρχε.

Στο ερώτημα πως η ανακάλυψη αυτού του “δικτύου” μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου ο κύριος Μπενιάς απάντησε “αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι ο καρκίνος όταν είναι σε αρχικό στάδιο, για να εξαπλωθεί, για να πάει πιο βαθιά πρέπει να περάσει από αυτόν τον χώρο, από αυτό το κενό, δεν είναι απλά ότι πάει στα αγγεία ή στους λεμφαδένες ή στο λεμφικό σύστημα, πρώτα περνάει από αυτόν τον χώρο.

Ίσως θα υπάρξει θεραπεία στο μέλλον που θα μπορούμε να ελέγξουμε την εξάπλωση του καρκίνου με πολύ απλό τρόπο. Ίσως με ένα φάρμακο που θα χορηγείται ενέσιμα”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πέτρου Μπενιά στο ΒΙΝΤΕΟ του ANT1:

Πηγή: www.enikos.gr 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up