Χορτοφαγία στην εγκυμοσύνη – Είναι ασφαλής;

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Επειδή κατά καιρούς διαβάζουμε στο διαδίκτυο πολλές και διαφορετικές πληροφορίες για τη διατροφή που πρέπει να ακολουθήσει μια γυναίκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της καλό θα είναι πάντα να ρωτάμε τον προσωπικό μας γιατρό πριν επιλέξουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε διατροφικά τους επόμενους εννέα μήνες. Όπως μας εξηγεί ο γυναικολόγος Ιωάννης Ράπτης οι έρευνες δείχνουν οτι οι χορτοφαγικές διαίτες αποδεικνύονται ανεπαρκείς στην εγκυμοσύνη. Συγκεκριμένα ο γιατρός εξηγεί:

“Οι έρευνες δείχνουν πως συχνά οι χορτοφαγικές δίαιτες αποδεικνύονται θρεπτικά ανεπαρκείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταλείπονται.

Το μειωμένο βάρος του μωρού κατά τη γέννηση αλλά και προβλήματα, τα οποία σχετίζονται με έλλειψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Β12, έχουν επανειλημμένα αποδοθεί στη χορτοφαγική δίαιτα. Την ίδια στιγμή η συσχέτιση με άλλα προβλήματα, όπως η ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης, ο υποσπαδίας (μη φυσιολογική ανάπτυξη της ουρήθρας των αρσενικών μωρών), ο διαβήτης της κύησης και η αναιμία παραμένει ασαφής.

Σε κάθε περίπτωση η σωστή διατροφολογική καθοδήγηση και η έγκαιρη αντιμετώπιση τυχών ελλείψεων (κυρίως βιταμίνης 12) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να καταστήσουν τη χορτοφαγία μια ασφαλή τακτική”.

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up