Υποχρεωτική ξανά η μάσκα στα σούπερ μάρκετ και για καταναλωτές

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Τελικά θα τις ξαναφορέσουμε τις μάσκες από αύριο στα σούπερ μάρκετ αφού ο κορωνοϊός παραμένει στη ζωή μας και μάλιστα τα κρούσματα αυξάνονται.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο  γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές θα γίνει και πάλι υποχρεωτική.

«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Covid-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές», γράφει στο Τwitter ο κ. Σταμπουλίδης.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα είναι 150 ευρώ.

Σήμερα μάλιστα ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος,  έκανε μια σχετική με τη μάσκα ανάρτηση στο fb,  ένα σκίτσο, στο οποίο φαίνεται πόσο σημαντική είναι η χρήση μάσκας από όλα τα άτομα, είτε αυτά είναι υγιή είτε ασυμπτωματικά.

«Οι μάσκες μειώνουν τη μετάδοση μέσω αέρα. Μολυσματικά μικροσκοπικά σταγονίδια και σωματίδια αερολυμάτων μπορούν να απελευθερωθούν κατά την αναπνοή και την ομιλία από ασυμπτωματικά μολυσμένα άτομα. Η μη κάλυψη μεγιστοποιεί την έκθεση στον ιό, ενώ η καθολική κάλυψη έχεις ως αποτέλεσμα τη λιγότερη έκθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Η ανακοίνωση  σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωτική ξανά η χρήση μάσκας στο σούπερ μάρκετ  για καταναλωτές και εργαζόμενους ήρθε μετά την αύξηση των κρουσμάτων. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.964, εκ των οποίων το 54,8% αφορά άνδρες.

Δώδεκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 8,3% είναι γυναίκες (1) και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 63 (32,5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up