Το μυστικό για να έχετε επιτυχημένο γάμο όσα χρόνια και αν περάσουν

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να μάθουν το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο μεγάλης διαρκείας. Το σίγουρο είναι οτι θαύματα δεν γίνονται ωστόσο σύμφωνα με μια νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα στη Βρετανία, το «κλειδί» για τον τέλειο γάμο είναι ο χρόνος που το ζευγάρι περνάει χώρια. Συγκεκριμένα υποστηρίζει οτι τα ζευγάρια που απομακρύνονται για πέντε ημέρες και πέντε νύχτες κάθε μήνα αποκτούν έναν όμορφο, ευτυχισμένο γάμο.

Επίσης η έρευνα διαπίστωσε ότι εκείνοι που εργάζονται μακριά σε τακτική βάση  είναι πιο ευτυχισμένοι στο γάμο τους.

Και όλα αυτά επειδή  αναγκάζονται να περάσουν χρόνο μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, την οικεία καθημερινότητά τους και έτσι το πάθος τους αναζωπυρώνεται κάθε φορά που συναντιούνται ξανά.

Η μελέτη επίσης διαπίστωσε ότι πέντε ημέρες είναι το βέλτιστο χρονικό διάστημα για να συμβεί αυτό, καθώς μπορεί τελικά να λειτουργήσει αρνητικά  εάν η χρονική περίοδος είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Travelodge συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι.

Συνολικά, διαπίστωσε ότι τέσσερις στους δέκα που δούλευαν ήταν εξαιρετικά χαρούμενοι στις σχέσεις τους. Η σύγκριση έγινε με μόλις τρία στα δέκα ζευγάρια που ήταν μαζί όλη την ώρα.

Οι τέσσερις στους δέκα που ισχυρίστηκαν ότι ήταν πιο ευτυχισμένοι είπαν επίσης ότι ο προσωρινός αποχωρισμός τους επέτρεψε να έχουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους.

Είχε επίσης και άλλα πλεονεκτήματα, όπως διαμονή σε ξενοδοχείο, απόλυτη ελευθερία στις επιλογές τηλεοπτικών προγραμμάτων και απόλαυση παχυντικού πρωινού χωρίς ενοχές.

Επιπλέον, το 74% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι η απόσταση βοήθησε να βελτιωθεί η σεξουαλική ζωή τους.

Το ένα πέμπτο των εργαζόμενων γονιών αναγνώρισε επίσης ότι απολάμβαναν την ηρεμία και την ηρεμία που έρχεται με το διάλειμμα από τη φροντίδα των παιδιών.

Η Shakila Ahmed, εκπρόσωπος της Travelodge, δήλωσε: “Σήμερα μπορούμε να εργαστούμε ενδεχομένως παντού χάρη στην τεχνολογία και γι’ αυτό τα επαγγελματικά ταξίδια γίνονται όλο και πιο σημαντικά στην επαγγελματική μας ζωή. Είναι καλό να βλέπουμε ότι οι Βρετανοί επωφελούνται από την πραγματοποίηση τακτικών επαγγελματικών ταξιδιών, καθώς παρέχει ένα διάλειμμα από τη φασαρία της οικογενειακής ζωής και παρέχει μερικές πολύ αναγκαίες προσωπικές στιγμές”.

Ένα μικρό διάλειμμα λοιπόν  μπορεί να κάνει τα ζευγάρια να αισθάνονται πιο ευτυχισμένα.

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up