Πως μπορείτε να αποφύγετε τα τσιμπήματα εντόμων

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Οι καλοκαιρινοί μήνες συνήθως είναι οι μήνες που τα έντομα κυκλοφορούν πιο κοντά μας και πάντα αποτελούν “απειλή” για μολύνσεις. Έτσι λοιπόν είμαστε όλοι μας αντιμέτωποι με αυτό το σοβαρό πρόβλημα, είτε είμαστε διακοπές είτε είμαστε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας. Γεγονός επίσης είναι οτι τα χημικά εντομοκτόνα δεν είναι οτι καλύτερο για την υγεία μας.  Εάν θέλετε ωστόσο να αποφύγετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, χωρίς να επιβαρύνετε το χώρο σας με χημικά και εντομοκτόνα, σάς προτείνουμε τα πιο αποτελεσματικά, φυσικά tips για να τα “ξεφορτωθείτε” με ασφάλεια.

Κουνούπια και σκνίπες

Για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των εντόμων και κυρίως των κουνουπιών, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Αιθέρια έλαια που απομακρύνουν τα έντομα είναι ο ευκάλυπτος, το λεμονόχορτο, ο κέδρος, η μέντα, η σιτρονέλα, το γεράνι, το γαριφαλέλαιο, το πατσουλί και η λεβάντα. Μπορείτε όμως να επιλέξετε και την χρήση ακόμη πιο φυσικών εντομοαποθητικών, όπως τα φύλλα ευκάλυπτου που απομακρύνουν μύγες και κουνούπια, βασιλικούς, δάφνες και γαρυφαλλιές, ξύδι σταφυλιού και θυμάρι.

Ο δρ. Έρικ Μπλοκ, καθηγητής Χημείας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ειδικός σε θέματα οργανικής, τροφικής και γεωργικής χημείας, υποστηρίζει ότι είναι αποτελεσματικό, αφού σάς τσιμπήσει ένα κουνούπι, να τρίψετε το σημείο με κρεμμύδι.

Μέλισσες και σφήκες

Αποφύγετε να πηγαίνετε κοντά σε λουλούδια, θάμνους, κήπους και μην φοράτε έντονα αρώματα. Αν, ωστόσο, σας τσιμπήσει μέλισσα ή σφήγκα, απομακρύνετε από το δέρμα ολόκληρο το κεντρί της γρήγορα με ένα τσιμπιδάκι, ζουλώντας την περιοχή του τσιμπήματος. Μετά βάζετε στο σημείο ένα παγάκι, κρύα κομπρέσα ή στικ αμμωνίας. Αν διαπιστώσετε αλλεργική αντίδραση (π.χ. υπόταση, έντονη εφίδρωση, δύσπνοια και μελάνιασμα) ζητήστε άμεσα τη συμβουλή γιατρού.

 

photo by Tung Minh

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up