Πλαστική στην κοιλιά κατά την καισαρική τομή – Μια ελληνική… Επινόηση

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Κατά καιρούς θα έχετε ακούσει κάποιες περιπτώσεις γυναικών που βγαίνουν από το μαιευτηριο μετά από καισαρική τομή και έχουν ήδη κάνει πλαστική στην κοιλιά τους. Όπως μας εξηγεί ο γυναικολόγος Ιωάννης Ράπτης, η κοιλιοπλαστική αποτελεί μια εξειδικευμένη ιατρική πράξη, η οποία πραγματοποιείται μόνο από πλαστικούς χειρουργούς και ΠΟΤΕ στα πλαίσια της καισαρικής τομής, λόγω του μεγάλου κινδύνου επιπλοκών.

Και ο γιατρός μας εξηγεί:

“Δεν είναι λίγες οι φορές που πριν από μία προγραμματισμένη καισαρική γίνεται συζήτηση για τη δυνατότητα ταυτόχρονης πραγματοποίησης πλαστικής είτε στην κοιλιά για τη γρηγορότερη επαναφορά της, είτε στην τομή για καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

Δυστυχώς στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για μία παραπλανητική  τακτική, η οποία ακολουθείται από τους ίδιους τους επαγγελματίες υγείας και η οποία στερείται οποιασδήποτε ιατρικής τεκμηρίωσης.

Επιγραμματικά η κοιλιοπλαστική αποτελεί μια εξειδικευμένη ιατρική πράξη, η οποία πραγματοποιείται μόνο από πλαστικούς χειρουργούς και ΠΟΤΕ στα πλαίσια της καισαρικής τομής, λόγω του μεγάλου κινδύνου επιπλοκών. Την ίδια στιγμή η επιμελής και αισθητικά άρτια συρραφή της τομής δεν αποτελεί ξεχωριστή ή εξειδικευμένη ιατρική πράξη και μπορεί να εξασφαλιστεί με τις κατάλληλες χειρουργικές δεξιότητες του μαιευτήρα.”

drraptis.gr

Photo by Ignacio Campo

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up