Ο πονόλαιμος της άνοιξης: Τι να κάνετε για να μην αρρωσταίνουν τα παιδιά

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

    Η άνοιξη καλά κρατεί και το καλοκαίρι πλησιάζει. Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθάνε την υγεία μας και ειδικά την υγεία των μικρών παιδιών. Αν και η θερμοκρασίες είναι υψηλές τα παιδιά συνεχίζουν να αρρωσταίνουν και οι μανούλες δεν ξέρουν τι να κάνουν για να τα προστατεύσουν. Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μας εξηγεί τους λόγους.

   «Οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας και τα άστατα καιρικά φαινόμενα, είναι η κυρία αιτία της εμφάνισης των ιώσεων. Σε αυτό συμβάλει βέβαια και το γεγονός οτι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ακόμη ανώριμο και το οτι καθημερινά έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο σε πολυσύχναστους χώρους. Τώρα που κατά κάποιον τρόπο ” έφτιαξε” ο καιρός και περνούν περισσότερες ώρες με φίλους τους είναι πιο εύκολο να αρρωστήσουν.

   Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα της άνοιξης είναι και ο πονόλαιμος. 

   Ο πόνος στο λαιμό είναι σχεδόν το πρώτο σύμπτωμα και το μοναδικό, αν και πολλές φορές ακολουθούν και άλλα όπως πυρετός, εξάνθημα, γαστρεντερίτιδα. 

   Το παιδί παραπονιέται οτι πονάει κατά την κατάποση και δυσκολεύεται να φάει. Μπορεί και να του ” κοπεί ” η όρεξη για λίγες μέρες. 

   Τα συμπτώματα αυτά συνήθως διαρκούν για τρεις – τέσσερις μέρες και υποχωρούν από μόνα τους. Αν όμως υπάρξουν επιπλοκές τότε τα συμπτώματα θα αυξηθούν και θα χειροτερέψουν. 

   Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να πάρει αντιβίωση. Εννοείται οτι οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο όταν διαπιστώσουν οτι ο πονόλαιμος διαρκεί πάνω από τρεις μέρες ή αν το ΠΑΙΔΙ έχει μεγάλη κακουχία, δεν τρώει ικανοποιητικά και έχει περιορίσει τις δραστηριότητες του. 

   Το καλύτερο  είναι η πρόληψη. 

    -Αερίζουμε καθημερινά τους χώρους που δραστηριοποιείται το παιδί. 

  -Φροντίζουμε να ενισχύσουμε την διατροφή του με περισσότερα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια  σε ΒΙΤΑΜΙΝΗ C η οποία είναι γνωστό οτι βοηθάει την αύξηση της άμυνας. 

   – Καθαρίζουμε καλά και τακτικά τα παιχνίδια και τις επιφάνειες που χρησιμοποιούν τα παιδιά. 

   – Προσέχουμε  την προσωπική τους υγιεινή και τα μαθαίνουμε να πλένουν πολύ καλά και τακτικά τα χέρια τους και το πρόσωπο τους. 

 

   Δεν ξεχνάμε οτι τα παιδιά είναι πάντοτε…παιδιά! Δεν είναι εύκολο να τα περιορίσεις και να έχουν αυστηρό πρόγραμμα. Ωστόσο εύκολα μαθαίνουν όταν υπάρχει καλός τρόπος εκπαίδευσης. Με λίγα και  καλά μέτρα πρόληψης θα περιοριστούν οι ιώσεις της άνοιξης αφού η ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος θα τα θωρακίσει από τα συνήθη μικρόβια». 

 

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up