Μόνο στις εκκλησίες χωρίς μάσκα από αύριο

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Φαίνεται πως τα πράγματα μέρα με την ημέρα δυσκολεύουν και αυτό το καλοκαίρι όπως όλα δείχνουν θα μας μείνει αξέχαστο για πολλούς και διάφορους λόγους. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας από αύριο είναι μια ακόμα προειδοποίηση των ειδικών για την κρισιμότητα της κατάστασης. Η γενικότερη χαλάρωση που παρατηρείται έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη χώρα και στους πολίτες.

Όπως λοιπόν ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από αύριο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό ή πελάτες στα εξής σημεία:

Καταστήματα λιανικής

Γραφεία ή υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες,

ιατρεία,

Δημοτικά καταστήματα,

Καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.),

Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε:

ΜΜΜ

Ταξί για επιβάτες και οδηγούς

Σούπερ μάρκετ,

Ασανσέρ,

όπως επίσης και για  τους εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Την ίδια ώρα σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου, ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα Covid-19 ανέρχονται σε 429.

Οι ειδικοί για ακόμα μια φορά τονίζουν οτι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Ο κ.Χαρδαλιάς εξήγησε οτι μπορεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας να είναι καλύτερη από αυτή άλλων χωρών. Στόχος όμως παραμείνει η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι  μια ασφαλής χώρα.

«Για να το πετύχουμε χρειάζεται ετοιμότητα και επιφυλακή» και στην συνέχεια εξήγησε οτι προκειμένου να διασφαλιστεί οτι το άνοιγμα του τουρισμού δεν θα δημιουργήσει κάποια προβλήματα έχει δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος που ονομάζεται ΕΥΑ. Λαμβάνει υπόψη τον αριθμό τεστ και χρησιμοποιεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και αξιολογεί το ρίσκο για να γίνονται τα τεστ.

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην Ισπανία, έχουμε διπλασιάσει τα τεστ. Έχουν γίνει 171.00 τεστ στα σημεία εισόδου. Σε σύνολο άνω του 1 εκατ. τουριστών, εντοπίστηκαν πάνω από 300 κρούσματα. Σε ό,τι αφορά την προέλευσή τους, τις τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις κατέχουν βαλκανικές χώρες. Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, αλλά ούτε και εφησυχασμό. Ο δείκτης Rt βρίσκεται στο 0,4. Η αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα αποδεικνύει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τα λάθη μας.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση αποφάσισε από αύριο να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για το προσωπικό στα καταστήματα λιανικής και τα γραφεία που έχουν επαφή με το κοινό.

Για το κοινό:

Σε γραφεία

Σε καταστήματα τροφίμων

Σε καταστήματα λιανικής

Σε κομμωτήρια.

Επίσης  είναι ακόμη υποχρεωτική στα

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ταξί

Σούπερ μάρκετ

Από αύριο ισχύουν και τα εξής:

Η μάσκα  είναι υποχρεωτική για όλους στα παρακάτω σημεία

ΔΕΚΟ, Τράπεζες κ.λπ.

Σούπερ μάρκετ, Καταστήματα τροφίμων

Ιατρεία,

Ασανσέρ,

Καταστήματα λιανικής,

Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.

Εκτός λίστας προς το παρόν οι εκκλησίες

Οι εκκλησίες είναι εκτός λίστας προς το παρόν επειδή τηρούν όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς τα μέτρα ωστόσο αν προκύψει οποιαδήποτε ανάγκη θα ληφθούν μέτρα και στους ναούς.

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up