Μήπως έφτασε η ώρα να δοκιμάσετε και εσείς την βλεφαροπλαστική;

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Τα μάτια μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Όταν είναι όμορφα, ήρεμα και φροντισμένα σωστά τότε εκπέμπουν όλη την ομορφιά που κρύβουμε μέσα μας.

Οι διάφορες μέθοδοι βλεφαροπλαστικής μπορεί ν’ ανανεώσουν το βλέμμα μας σύντομα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα.  Ο πλαστικός χειρούργος Απόστολος Γαιτάνης μας εξηγεί τον τρόπο που θα κάνουμε το βλέμμα μας ξανά ακαταμάχητο.

 Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου

Αν το δέρμα σου στην περιοχή γύρω από τα μάτια δείχνει αρκετά κουρασμένο, σημαίνει πως οι μύες έχουν χαλαρώσει και το λίπος που φυσιολογικά υπάρχει μέσα στον οφθαλμικό κόγχο αυξάνεται. Αποτέλεσμα αυτού είναι ειδικά στα άνω βλέφαρα η πτυχή του δέρματος να βρίσκεται πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και να δίνεται η αίσθηση ότι τα μάτια είναι «βαριά», γεγονός που δυσκολεύει και την διαδικασία του μακιγιάζ. Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι μια επέμβαση που γίνεται είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό με την ρυτιδοπλαστική. Μόνη της η επέμβαση γίνεται σε άτομα σχετικά νεαρής ηλικίας, περίπου στα 30- 40 ετών, όπου είτε λόγω κληρονομικών παραγόντων, είτε εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, εμφανίζουν σακούλες και χαλάρωση στην περιοχή των ματιών, με αποτέλεσμα να φαίνονται μονίμως κουρασμένοι. Στην βλεφαροπλαστική του άνω βλεφάρου το δέρμα και το λίγο λίπος που περισσεύει μπορούν να αφαιρεθούν με τοπική αναισθησία. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 4 μέρες και η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει μετά από 3-4 μέρες.

 Ανόρθωση φρυδιών

Επειδή σε αρκετές περιπτώσεις η βλεφαροπλαστική δεν είναι αρκετή για να διασφαλιστεί η ανόρθωση στα πεσμένα φρύδια, τότε μπορεί να γίνει εφαρμογή με ενέσεις μπότοξ ή λίφτινγκ μετώπου. Στην περίπτωση που εμφανίζονται εκτός από τα χαλαρά βλέφαρα και πεσμένα φρύδια, τότε προτείνεται η επανατοποθέτηση των μυών. Με την διαδικασία της βλεφαροπλαστικής ανασηκώνονται και τα φρύδια με ράμματα στον οφθαλμικό κόγχο πετυχαίνοντας το αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ. Επίσης αφαιρούνται και οι μυς που «ευθύνονται» για την συνοφρυωμένη όψη των φρυδιών. Η τεχνική αυτή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τον πλαστικό χειρουργό, έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανή βλάβη σε νεύρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει απώλεια της αισθητικότητας.

 Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου

Και όμως υπάρχει λύση ακόμα και για τις αντιαισθητικές σακούλες που δημιουργούνται κάτω από τα μάτια. Ονομάζεται βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου με εσωτερική τομή χωρίς εξωτερικές ουλές.

Για να αντιμετωπιστούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια η πλαστική χειρουργική επιστρατεύει μια νέα τεχνική βλεφαροπλαστικής χωρίς ουλές. Απευθύνεται στις γυναίκες που εμφανίζουν σακούλες στην περιοχή κάτω από τα μάτια, χωρίς να υπάρχει χαλάρωση του δέρματος. Στην περίπτωση αυτή πραγματοποιείται μια τομή στο εσωτερικό του ματιού (επιπεφικότα), από όπου και αφαιρείται μόνο το λίπος που περισσεύει από την περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται τομή στην εξωτερική πλευρά του ματιού και το δέρμα να συρρικνώνεται. Ένα ελαφρύ πρήξιμο και μελάνιασμα που δημιουργείται μετά υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες 4-5 μέρες. Μετά το χρονικό αυτό διάστημα μπορεί να επιστρέψει κανείς στην εργασία του. Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνικής είναι πως αντιμετωπίζει τις σακούλες, με την αφαίρεση της περίσσιας λίπους χωρίς ν’ αφήνει ουλές στην περιοχή.

 Βλεφαροπλαστική με κανθοπηξία (ενίσχυση έξω γωνίας κάτω βλεφάρου)         

Πραγματοποιείται μία τομή κάτω από τις βλεφαρίδες και επεκτείνεται και προς το πλάι, πάνω από το κόκαλο του οφθαλμικού κόγχου. Στη συνέχεια αφού σηκωθεί το δέρμα και ο μυς, αφαιρείται το λίπος που περισσεύει και με ειδικά ράμματα η άκρη του βλεφάρου στηρίζεται  στην άκρη στον οφθαλμικό κόγχο 1-2 χιλιοστά προς τα πάνω έτσι ώστε εξασφαλιστεί το επιθυμητό σχήμα στο βλέφαρο. Η αποθεραπεία από την επέμβαση διαρκεί από 7-10 μέρες.

Ως αντένδειξη θεωρείται η ύπαρξη κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας (καρδιοπάθεια κλπ.) καθώς και αν το δέρμα στην περιοχή είναι πολύ λεπτό. Οι κίνδυνοι που μπορεί να εμφανιστούν μετά από ένα χειρουργείο είναι μικροανωμαλείες και πρηξίματα στην περιοχή. Το χειρουργείο διαρκεί 1 ώρα περίπου (μπορεί να πραγματοποιηθεί με γενική ή τοπική αναισθησία)

Στην τεχνική της βλεφαροπλαστικής με κανθοπηξία ο γιατρός χρησιμοποιεί πολύ λεπτά, μη απορροφήσιμα ράμματα από μετάξι, με σκοπό να ενισχύσει την έξω γωνία του ματιού και να στηρίξει το κάτω βλέφαρο δίνοντάς του μια πιο νεανική όψη.

 

agaitanis.gr

photo by Larm Rmah

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up