Κορονοϊός: Επιβιώνει σε αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Το γεγονός οτι ο κορονοϊός μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων στον αέρα που παράγονται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή φτερνίζεται είναι πλέον γνωστό σχεδόν σε όλους μας. Η κοινή λογική λέει οτι προσπαθούμε καθημερινά να προστατευθούμε από αυτά τα επικίνδυνα σταγονίδια που μπορούν ανά πάσα στιγμή να μας εντάξουν στη λίστα με τα κρούσματα του κορονοιού στην Ελλάδα. Εκτός όμως από τις βασικές συμβουλές που έχουμε όλοι ακούσει τις προηγούμενες ημέρες και τις έχουμε εφαρμόσει σχολαστικά (πλην  των περιπτώσεων ανθρώπων που δεν επιδεικνύουν την ανάλογη υπευθυνότητα) υπάρχουν και κάποια αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά τα οποία μπορεί να έχουν πάνω τους σταγονίδια. Έτσι λοιπόν εκτός από την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουμε στις στενές μας επαφές τηρώντας την απόσταση των δύο μέτρων, καλό θα είναι να καθαρίζουμε και να απολυμαίνουμε επιφάνειες και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε.  Δεν είναι καθόλου απίθανο κάποιος να νοσήσει επειδή ακούμπησε μια μολυσμένη επιφάνεια και στην συνέχεια άγγιξε τα μάτια του, το στόμα του ή το πρόσωπό του.  Σίγουρα δεν αποτελεί τον νούμερο ένα τρόπο για να κολλήσεις  αλλά καλό είναι να φυλαγόμαστε.

Έτσι λοιπόν η λίστα με τα αντικείμενα που ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά περιλαμβάνει εκτός από το κινητό μας τηλέφωνο όλα τα παρακάτω:

Τηλεχειριστήρια

Πληκτρολόγια

Καφετιέρες σε χώρους εργασίας και είδη γραφείου

Χρήματα

Κάρτες συναλλαγών

Μηχανήματα pos

Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης

Χειρολαβές στα ΜΜΜ

Λαβές στα καρότσια των σούπερ μάρκετ

Κουμπιά στο ασανσέρ

 Ο κανόνας βέβαια είναι οτι μετά από οποιαδήποτε χρήση των παραπάνω αντικειμένων θα πρέπει να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό, ωστόσο καλό είναι να απολυμαίνουμε τουλάχιστον τα προσωπικά μας αντικείμενα όσο πιο συχνά μπορούμε με ειδικά αντισηπτικά μαντηλάκια. Όσο για τα χρήματα αν μπορούμε να τα αποφύγουμε και να κάνουμε τις συναλλαγές μέσω ebanking είναι σίγουρα προτιμότερο.

Το να μην πάμε στο σούπερ μάρκετ είναι λίγο δύσκολο οπότε θα πρέπει να καθαρίζουμε τις λαβές από τα καρότσια, ενώ θα πρέπει να μην κυκλοφορούμε με τα ΜΜΜ.

 Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ο Κορονοιός μεταδίδεται από την στενή μας επαφή με ανθρώπους. Από τα σταγονίδια που προκύπτουν στον αέρα όταν κάποιος βήξει ή φτερνιστεί. Τα σταγονίδια αυτά πέφτουν τελικά στο στόμα, τη μύτη ή τα μάτια μας και έτσι βρίσκουν τρόπο να εισέλθουν στον οργανισμό μας.

 

 

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up