Η έλλειψη ύπνου προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Νέα έρευνα λέει ότι η απώλεια μόλις λίγων λεπτών ύπνου μπορεί να βλάψει την κρίση, τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητά σας. Όταν πρόκειται για την υγεία και την ευημερία, ο ύπνος αποτελεί ζωτική σημασία για τον οργανισμό μας.

Για παράδειγμα, ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να κοιμηθούν μόνο πέντε ώρες ή και λιγότερο ανά νύχτα, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου και μπορεί ακόμη και να μειώσει το προσδόκιμο ζωής σας.

Η απώλεια ύπνου ωστόσο, σας επηρεάζει και στην καθημερινή σας ζωή. Και αν έχει τύχει να παραμείνετε ξύπνιοι παραπάνω από όσο θα έπρεπε, τότε πιθανότατα βλέπετε ήδη τα αποτελέσματα. Ακόμα και ένα τέταρτο χάσιμο ώρας ύπνου μια νύχτα είναι αρκετή για να επηρεάσει την κρίση και τη συγκέντρωσή σας στην δουλειά.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα εξέτασε την ποιότητα του ύπνου και την απόδοση εργασίας 130 ενηλίκων που εργάζονται στον τομέα της πληροφορικής. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι το χάσιμο 16 λεπτών ύπνου από το συνηθισμένο ήταν αρκετό για να προκαλέσει προβλήματα στην εστίαση, στην συγκέντρωση και στην κρίση των ατόμων την επόμενη μέρα. Αυτά τα ζητήματα είχαν αντίκτυπο και στα επίπεδα άγχους, αλλά και στην παραγωγικότητα των εργαζομένων, με αποτέλεσμα… την χειρότερη απόδοση στη δουλειά τους.

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

keyboard_arrow_up