Εσύ ήξερες ότι υπάρχει ένα ζώο στον κόσμο που είναι σχεδόν πάντα χαμογελαστό;

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Εσύ ήξερες ότι υπάρχει ένα ζώο στον κόσμο που είναι σχεδόν πάντα χαμογελαστό;

Ζει στο νησί Rottnest, στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας, ένας στενός ξάδελφος του καγκουρό ο οποίος έχει  χαρακτηριστεί ως το πιο χαρούμενο και πιο χαριτωμένο ζώο του πλανήτη. Πως έφτασε η είδηση μέχρι εδώ; Το συγκεκριμένο ζωάκι έχει έντονη παρουσία στο instagram. Εκτός απο το οτι υπάρχουν λογαριασμοί που είναι αφιερωμένη σε αυτό, ήταν και πάρα πολλοί οι τουρίστες που ανέβαζαν σέλφι με το κουόκα (quokka).

 

Το χαρακτηριστικό του κουόκα είναι ότι διαρκώς χαμογελάει και δείχνει να μην φοβάται τους ανθρώπους. Επίσης είναι πάρα πολύ γλυκό ζωάκι και ποζάρει σαν να ξέρει την αξία των social media στην εποχή μας.

 

Τ

Το κουόκα ζυγίζει 2,5 έως 5 κιλά και ζει, κατά μέσο όρο, δέκα χρόνια και μπορεί να αναρριχηθεί σε μικρά δέντρα και θάμνους με ύψος μέχρι 1,5 μέτρο.

Τα χαριτωμένα κουόκα θα τα συναντήσεις σε ένα πολύ μικρό μέρος στη νοτιοδυτική  Αυστραλία, στο νησί Ρότνεστ και  στη νήσο Μπολντ κοντά στο Άλμπανι. Γενικά χαρακτηρίζονται ως ευάλωτο είδος γιατί απειλούνται από τα εισαγόμενα είδη αρπακτικών όπως οι αλεπούδες, οι γάτες και τα σκυλιά. Ο πληθυσμός των κουόκα στο νησί Ρότνεστ είναι 8.000-12.000. Λένε πως ο λόγος που είναι πάντα χαμογελαστά είναι επειδή δεν έχουν βιώσει φόβο. Λόγω απομόνωσης χιλιάδων ετών δεν έμαθε ποτέ να απειλείται ή να απειλεί. Αναζήτησε το στο instagram και μέσα από τις φωτογραφίες του ζήσε την ανεμελιά του! Που και που χρειάζεται γιατι κάνει καλό στην υγεία μας!

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up