Είναι απαραίτητα όλα τα καλλυντικά που διαφημίζονται; Τα χρειάζομαι όλα για την σωστή περιποίηση του δέρματος μου;

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Είναι γεγονός πως η σύγχρονη γυναίκα βομβαρδίζεται από έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών σχετικά με τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας που είναι “απαραίτητο” να χρησιμοποιεί καθημερινά.

Λόγω έλλειψης χρόνου όπως είναι φυσικό, δεν έχει τη δυνατότητα να φιλτράρει όλη αυτή την γνώση με αποτέλεσμα να αγοράζει και να χρησιμοποιεί  πολλά περισσότερα προϊόντα από αυτά που πραγματικά χρειάζεται. Η Λίλυ Φράγκου που ειδικεύεται στη δημιουργία καλλυντικών μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε και μας μιλάει για τις αληθινές  ανάγκες του προσώπου μας.

Ποια προϊόντα λοιπόν είναι απαραίτητα και γιατί;

Tο δέρμα μας είναι φτιαγμένο από την φύση έτσι ώστε να είναι αδιαπέραστο. Να μην μπορεί δηλαδή εύκολα να εισχωρήσει κάποιος εξωτερικός παράγοντας στον οργανισμό μέσω του δέρματος, καθιστώντας τον έτσι ευάλωτο σε μολύνσεις, ασθένειες ή άλλες μη-φυσιολογικές καταστάσεις.

Επομένως, τα καλλυντικά προϊόντα που έχουν την πιο αποτελεσματική δράση (και την πιο άμεση) είναι εκείνα που είτε δρουν στις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας είτε περιέχουν κάποια συστατικά που διευκολύνουν την διείσδυση των πολύτιμων άλλων υλικών που περιέχουν (skin penetration enhancers).

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν αρχικά τα προϊόντα καθαρισμού: Ένα καλό γαλάκτωμα ντεμακιγιαζ και ένα ήπιο σαπούνι καθαρισμού με ουδέτερο ΡΗ είναι τα δύο απαραίτητα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιούνται κάθε μέρα για τον επαρκή και σωστό καθαρισμό του δέρματος. Επίσης εδώ θα βρούμε και τα καλλυντικά απολέπισης καθώς και τις μάσκες καθαρισμού.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα προϊόντα που επηρεάζουν άμεσα και σε σύντομο χρόνο την εμφάνιση του δέρματος όπως οι κρέμες και οι όροι άμεσης ενυδάτωσης, σύσφιξης ή/και ανόρθωσης. Συνήθως τα καλλυντικά αυτά περιέχουν πρώτες ύλες που ενεργούν γρήγορα στις πρώτες στοιβάδες της επιδερμίδας εμφανίζοντας ορατά και άμεσα αποτελέσματα αλλά όχι μακροχρόνια. Τέτοια συστατικά είναι, ως επί το πλείστον, αυτά που προσφέρουν άμεση ανόρθωση (instantlifting), τα οξέα φρούτων και τα scrubsπου απολεπίζουν άμεσα το δέρμα δίνοντας γρήγορη αναζωογόνηση, η αλόη βέρα που καταπραϋνει όπως και η βιταμίνη Cπου δίνει άμεση λάμψη.

Στη δεύτερη κατηγορία έχουμε τα προϊόντα συστηματικής και διαρκούς φροντίδας όπως οι ενυδατικές και αντιγηραντικές κρέμες, τα serum κλπ. Η σωστή και συστηματική χρήση των καλλυντικών αυτών εξασφαλίζει υγιή όψη στο δέρμα, συντελεί στην διόρθωση τοπικών προβλημάτων του δέρματος, στην επαναφορά του στην προηγούμενη καλύτερη κατάστασή του ή ακόμα και στην αντιμετώπιση προχωρημένων δερματικών παθήσεων.

Εδώ βρίσκουμε φυσικά και τα αντηλιακά προϊόντα.

Η καθημερινή φροντίδα του δέρματος μας έχει ανάγκη από την χρήση προϊόντων και των δύο κατηγοριών. Συνοψίζοντας, η επιλογή μας θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα προϊόντα:

Γαλάκτωμα και σαπούνι καθαρισμού

Αντηλιακή κρέμα 

Ενυδατική και αντιγηραντική κρέμα

Τα πέντε αυτά προϊόντα θα ήταν καλό να χρησιμοποιούνται καθημερινά και να αποτελούν την συστηματική ρουτίνα περιποίησης του δερματός μας.

Οι επιλογές στο εμπόριο είναι ευτυχώς πολλές και ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν πολύ αξιόλογα καλλυντικά που πραγματικά πραγματοποιούν αυτό που υπόσχονται.

Από εμάς χρειάζεται μόνο λίγη μελέτη και έρευνα για να τα ανακαλύψουμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

keyboard_arrow_up