Γνωρίζεις αν τα καλλυντικά σου είναι cruelty free ή vegan; Δες πως μπορείς να το μάθεις

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Τα cruelty free καλλυντικά κυριαρχούν πλέον στη ζωή μας, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη του καταναλωτή να επιλέγει προϊόντα που για να παρασκευαστούν, οι δημιουργοί τους δεν ταλαιπώρησαν και δεν βασάνισαν κανένα ζώο.

Τι ακριβώς σημαίνει όμως Cruelty free;

Είναι τα προϊόντα ομορφιάς  που όχι μόνο το τελικό προϊόν δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα αλλά και τα συστατικά τους δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.  

Ευτυχώς η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια δεν κλείνει τα μάτια στην κακομεταχείριση των ζώων και σε αυτό έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και το διαδίκτυο. 

Cruelty free προϊόντα υπάρχουν πλέον παντού, ακόμα και στο super market. Πώς όμως θα βεβαιωθούμε οτι  το προϊόν που αγοράζουμε είναι cruelty free;

Ο λαγός είναι που κάνει τη διαφορά. Το σηματάκι με τον λαγό δείχνει οτι τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα αλλά και από ποιον παγκόσμιο οργανισμό έχουν λάβει την πιστοποίηση. 

Τα ερωτήματα που μπαίνουν σε αυτό το σημείο είναι αρκετά και λογικά.  Με ποια κριτήρια λαμβάνουν αυτή την πιστοποίηση τα προϊόντα; Πότε ένα προϊόν είναι vegan και cruelty free; Μπορεί να είναι ένα από τα δύο;

 Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, δεν είναι το ίδιο ο όρος vegan με τον όρο  “cruelty-free”. Ένα καλλυντικό είναι vegan όταν δεν περιέχει καθόλου ζωικά συστατικά π.χ. μέλι ή γάλα, ενώ ένα καλλυντικό είναι cruelty free όταν το τελικό προϊόν και τα συστατικά του δεν έχουν δοκιμαστεί πειραματικά σε ζώα. Άρα ένα προϊόν για να είναι φιλικό 100% προς τα ζώα και το περιβάλλον θα πρέπει να είναι και τα δύο.  Vegan και Cruelty free. Αν πληρεί τις προϋποθέσεις για να είναι μόνο στη μία κατηγορία τότε δεν μπορεί να έχει και τις δύο πιστοποιήσεις.

Για να είμαστε λοιπόν 100% σίγουροι θα πρέπει να βλέπουμε πάνω στη συσκευασία το Leaping Bunny (που πιστοποιεί εταιρείες από ΗΠΑ και Καναδά)  που είναι το σήμα πιστοποίησης οτι δεν έγιναν πειράματα σε ζώα ούτε στα συστατικά του προϊόντος ούτε στο τελικό προϊόν. Η συγκεκριμένη εταιρεία θεωρείται από τις πιο αξιόπιστες καθώς έχει αυστηρά κριτήρια για να δώσει την πολυπόθητη πιστοποίηση. Μπαίνοντας στο site της σου δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσεις την εταιρεία που σε ενδιαφέρει και να μάθεις άμεσα αυτό που θέλεις. Υπάρχει επίσης η Cruelty free International που πιστοποιεί εταιρείες από Ευρώπη αλλά και διεθνώς και η Choose Cruelty Free   που πιστοποιεί εταιρείες που βρίσκονται στην αγορά της Αυστραλίας. Τέλος υπάρχει και η Peta, που έχει λίστα με τις εταιρείες που είναι είτε  cruelty-free, είτε και τα δύο.  

Υπάρχει όμως ακόμα μια παγίδα. Τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε μπορεί να έχουν και τις δύο πιστοποιήσεις και να είναι φιλικά προς τα ζώα και το περιβάλλον ωστόσο μπορεί να μην είναι φιλικά για το δέρμα μας. Θα πρέπει λοιπόν να εξετάζουμε πάντα τη σύσταση όσων αγοράζουμε καθώς μπορεί να είναι γεμάτα χημικά συστατικά. Έτσι λοιπόν καλό θα είναι να αναζητάμε και το αν είναι φτιαγμένα τα προϊόντα με φυσικά συστατικά έτσι ώστε να μην «φορτώνουμε» τον οργανισμό μας με χημικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up