Γιατι το ελαιόλαδο είναι η ιδανική επιλογή για μαγείρεμα

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Η μεσογειακή διατροφή είναι γνωστό οτι βοηθάει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της καρδιάς μας ενώ παράλληλα είναι ιδανική για να διατηρούμε το σωστό βάρος και να λειτουργεί όπως πρέπει ο μεταβολισμός μας. Έτσι λοιπόν η πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Molecules επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά αυτά που γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια δίνοντάς μας  μια επιπλέον σημαντική πληροφορία. 

Η  νέα μελέτη διαπίστωσε ότι όταν τα λαχανικά όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι και η ντομάτα μαγειρεύονται σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, γίνονται  πιο εύκολα διαθέσιμες οι βιοδραστικές τους ενώσεις (καροτενοειδή και πολυφαινόλες) για να απορροφηθούν και να χρησιμοποιηθούν από το σώμα. Δηλαδή σύμφωνα με τους ερευνητές  ακόμα πιο σημαντικό είναι όχι μόνο να τρώμε υγιεινές τροφές αλλά να τις μαγειρεύουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο απορροφάει τα θρεπτικά συστατικά τους και τα μεταφέρει στον οργανισμό μας ευκολότερα. Έτσι η μεσογειακή διατροφή ψηφίστηκε ως η καλύτερηδιατροφή για το 2019 και όχι άδικα αφού βασίζεται στην κατανάλωση εξαιρετικών τροφίμων όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, το  ελαιόλαδο και τα ψάρια.

Τα ευεργετικά της οφέλη  προέρχονται και από την μειωμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Εκτός όμως από όλα αυτά η μεσογειακή διατροφή κάνει καλό στο στομάχι μας καθώς όσοι την ακολουθούν έχουν δείξει οι έρευνες οτι διαθέτουν περισσότερα καλά βακτήρια στο μικροβίωμά τους σε σχέση με όσους κάνουν μια τυπική δυτική διατροφή. Επίσης καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου χάρη στις έντονα αντιοξειδωτικές ιδιότητες των λαχανικών, του ελαιολάδου, των ξηρών καρπών και των φρούτων. Η μεσογειακή δίαιτα προστατεύει τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές που είναι δύο βασικές αιτίες της γήρανσης των κυττάρων. Έτσι οι ρυτίδες καθυστερούν  και η οστική μάζα διατηρείται σαφώς καλύτερα ακόμα και στις γυναίκες που είναι σε εμμηνόπαυση.

mindbodygreen.com

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up