Γιατί πρέπει να τρώμε αρκετό ανανά

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Εσείς γνωρίζατε οτι ο ανανάς είναι ένα φρούτο απαραίτητο στη ζωή μας;

Ειδικά για τις γυναίκες είναι ευεργετικό. Το γεγονός οτι μπορούμε πλέον και το βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ ακόμα και καθαρισμένο είναι πολύ βοηθητικό για να το καταναλώνουμε πολύ συχνά. Ας δούμε όμως γιατί ο ανανάς κάνει καλό στην υγεία και στη ζωή μας γενικότερα.

Στη γλώσσα Guarani, σημαίνει «εξαιρετικό φρούτο» και πράγματι, το αγαπημένο φρούτο της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, ανά 100 γραμμάρια δίνει 50 θερμίδες, έχει αρκετούς υδατάνθρακες και πολλές βιταμίνες.

Ο ανανάς ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, προστατεύοντάς μας από τα κρυώματα, τις βλάβες των κυττάρων και τη γήρανση του δέρματος.

Για τις γυναίκες ο ανανάς συνεπάγεται με τη μείωση της εμφάνισης οστεοπόρωσης, μιας και είναι πλούσιος σε μαγγάνιο, ενώ παράλληλα η κατανάλωση ανανά είναι ένα μέσο προστασίας των ματιών μας όσο μεγαλώνουμε.

Συγχρόνως, συμβάλλει στη μείωση της βλέννας στο λαιμό και τη μύτη αφού έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές. Ωστόσο είναι μια ουσία που θέλει μέτρο, διότι οδηγεί σε υψηλή αιμορραγία κατά την περίοδο, διάρροια κι εμετούς.

photo by Brooke Lark

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up