Γιατί να ξεκινήσεις yoga?

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Θέλεις να ξεκινήσεις yoga, αλλά δεν ξέρεις αν σου ταιριάζει; Αναρωτιέσαι εάν θα σε δυναμώσει; Ανησυχείς αν θα τα καταφέρεις, γιατί δεν είσαι αρκετά ευλύγιστη;

Πάμε να ξεδιπλώσουμε  με τη Yoga – pilates instructor, Άντα Μακρή,  μερικά από τα οφέλη της γιόγκα, αλλά και τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε ήδη να έχεις δοκιμάσει ένα μάθημα.

Η yoga αποτελεί έναν ισορροπημένο τρόπο εκγύμνασης σώματος και πνεύματος, ενώ η πρακτική της μπορεί να μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας.

Σε ένα δυναμικό μάθημα yoga, η ροή των ασκήσεων είναι συνεχής, ενώ υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία στάσεων που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση, την ευλυγισία, την ισορροπία και την αντοχή. Σε πρακτικό επίπεδο, η yoga θα τονώσει την ευλυγισία των μυών και των συνδέσμων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει κάποιος να είναι ευλύγιστος για να ξεκινήσει. Ταυτόχρονα, η συχνή πρακτική βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ οι ανάποδες στάσεις (με το κεφάλι κάτω) διεγείρουν τα κέντρα του εγκεφάλου.

Οιαναπνοές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της yoga. Συνοδεύουν τις στάσεις, είναι αργές και βαθιές και βελτιώνουν το αναπνευστικό μας σύστημα, ενώ παράλληλα μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να εμβαθύνουμε στην πρακτική.

Δε χρειάζεται να αγχώνεστε για την απόδοσή σας. Ο ανταγωνισμός δεν έχει θέση μέσα σε ένα μάθημα yoga. Ο καθένας φτάνει εκεί που μπορεί, χωρίς να πιέζεται, ενώ δεν είναι απαραίτητο να κάνετε όλες τις στάσεις. Μέρα με τη μέρα, θα δυναμώσετε σε κορμό, χέρια και πόδια, ενώ η ευλυγισία είναι κάτι που κατακτιέται σταδιακά.Practice and all is coming λένε οι yogis!

Στο τέλος του μαθήματος, ένα είναι το μόνο σίγουρο. Θα νιώσετε ευεξία, ηρεμία και χαλάρωση σε σωματικό, αλλά και πνευματικό επίπεδο. Θα νιώσετε αναζωογονημένες και χαρούμενες. Η αίσθηση της επόμενης μέρας είναι ότι κάποιος σας έχει τεντώσει από την κορυφή μέχρι τα νύχια.  Δοκιμάστε την και θα το καταλάβετε!

 

Fb: Move your mind. Mind your body.

Ιnstagram: anda_pilatesyoga

photo by Marion Michele

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

keyboard_arrow_up