Βελτιώστε το χαμογελό σας με την βοήθεια οδοντιατρικών παρεμβάσεων

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Ένα όμορφο, ζεστό  χαμόγελο εκπέμπει αυτοπεποίθηση, θετική ενέργεια και σιγουριά. Το βασικό μας κίνητρο για να χαμογελάμε είναι αναμφισβήτητα η καλή μας ψυχολογία και η αισιοδοξία μας. Υπάρχει όμως ένας ακόμα βασικός λόγος που μας προτρέπει να χαμογελάμε χωρίς να νιώθουμε αμηχανία και αυτός δεν είναι άλλος από την καλά φροντισμένη οδοντοστοιχία μας. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να αφιερώνουμε στην περιποίηση των δοντιών μας τον απαραίτητο χρόνο. Όπως μας εξηγεί η οδοντίατρος Χρυσάνθη Γρηγοριάδου, τα ωραία δόντια, όπως και η σχέση των δοντιών της άνω με την κάτω γνάθο (σύγκλειση) καθορίζεται από κληρονομικούς, όπως επίκτητους παράγοντες και με τη σωστή οδοντιατρική αποκατάσταση.Το πρόσωπο καθορίζεται από τα μάτια, τη μύτη και το γένειο (πηγούνι) καθώς και τα χείλη. Το προφίλ καθορίζεται από τη μύτη και το γένειο και κατά συνέπεια αν αλλάξει η σχέση μύτης – γένειου αλλάζει και το σχήμα στα χείλη συμπαρασύροντας όλο το μυϊκό σύστημα που υποστηρίζει το δέρμα του προσώπου».

Για παράδειγμα οι άνθρωποι  που μπορεί να έχουν χάσει τα δόντια τους και δεν φορούν οδοντιατρικές αποκαταστάσεις (π.χ. τουλάχιστον οδοντοστοιχίες) έχουν τελικά μια εντελώς διαφορετική εικόνα  προσώπου από αυτή που είχαν κάποτε. Εχει παραμορφωθεί πλήρως η εικόνα του προσώπου τους από την στιγμή που υπάρχει αλλαγή της σχέσης μύτης- πηγούνι ενώ υπάρχουν  και έντονες ρυτίδες γύρω από το στόμα, ανυπαρξία χειλιών και διαφορετικό πλέον προφίλ.

Επομένως είναι κατανοητό το πώς επηρεάζουν τα δόντια και η σχέση των δοντιών της άνω με την κάτω γνάθο τη σωστή τελική εικόνα του προσώπου μας.

Σύμφωνα με την οδοντίατρο οι αιτίες που παραμορφώνουν την εικόνα του προσώπου μπορεί να είναι:

Προγναθισμός της άνω ή της κάτω γνάθου

Εδώ τα αίτια μπορεί να είναι κληρονομικά ή επίκτητες συνήθειες, όπως π.χ. κατά τη βρεφική ή παιδική ηλικία θηλασμός (πιπίλας ή δαχτύλου).

Στραβά δόντια σε συνδυασμό με προγναθισμό ή χωρίς προγναθισμό

Και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις το πρώτο βήμα είναι ο σωστός παιδοδοντίατρος και ορθοδοντικός ο οποίος κατά τη φάση της ανάπτυξης του παιδιού θα διαγνώσει το πρόβλημα και θα επέμβει για να το αποκαταστήσει.

Εάν δεν υπάρξει σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση κατά τη φάση της ανάπτυξης του παιδιού και μέχρι την ενηλικίωσή του, τότε ο ενήλικας μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα του προγναθισμού της άνω ή της κάτω γνάθου και το πρόβλημα των στραβών δοντιών εάν συνυπάρχει με την ορθογναθική. Δηλαδή ο γναθοχειρουργός (με χειρουργείο) σε συνεργασία με τον ορθοδοντικό μπορούν να δώσουν το άριστο αποτέλεσμα μετά από σοβαρή μελέτη του περιστατικού.

Αυτό διορθώνει τη σχέση της όχι μόνον της άνω με κάτω γνάθο και τα ίσια δόντια, αλλά ταυτόχρονα διορθώνει και το προφίλ του ατόμου μύτη – πιγούνι. Τα δόντια και όχι η γνάθος μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να αποκατασταθούν, εφόσον ο ασθενής δεν επιθυμεί να βάλει σιδεράκια ή να υποστεί χειρουργείο. Ο τρόπος λοιπόν αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος είναι  lifting με όψεις ρητίνης σε 1 ραντεβού για κάθε γνάθο ή προσθετικές αποκαταστάσεις σε περισσότερα ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση ένα ωραίο χαμόγελο απαιτεί να πάρουμε στα σοβαρά τα προβλήματα των δοντιών μας και να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα.

dental-pap.gr

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up