Αρωματοθεραπεία Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Εδώ και αρκετές δεκαετίες η αρωματοθεραπεία έχει καταλάβει ένα μεγάλο μέρος στον ολιστικό τρόπο προσέγγισης μίας ασθένειας. Το να αναζητήσουμε δηλαδή τα αίτια της αρρώστιας και να μην μείνουμε απλά στο σύμπτωμα καταπολεμώντας το μόνο με φάρμακα. Η φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη για να ανακουφιστούμε από τα δυσάρεστα συμπτώματα όμως μετά το πέρας θα πρέπει να δούμε στο σύνολο τον τρόπο ζωής μας έτσι ώστε σταδιακά αλλά σταθερά να έχουμε άριστα αποτελέσματα στον οργανισμό μας.

Η σύγχρονη ιστορία της αρωματοθεραπείας ξεκινά να εφαρμόζεται πρακτικά πριν από περίπου εκατό χρόνια, όταν ο Γάλλος κοσμητολόγος  Rene -Maurice Gatefosse ανακάλυψε τυχαία στο εργαστήριο του μετά από ένα σοβαρό ατύχημα στο χέρι του τις θεραπευτικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου της λεβάντας. Ωστόσο αναφορές στον Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής, κάνουν λόγο για χρήση αιθέριων ελαίων στις θεραπείες που εφάρμοζε. Λέγεται μάλιστα ότι χρησιμοποίησε θυμιάματα από αρωματικά φυτά για να καταπολεμήσει την πανούκλα στην Αθήνα.

Με την σωστή χρήση της αρωματοθεραπείας πολλές συνηθισμένες αρρώστιες μπορούν να θεραπευτούν όπως είναι οι ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος , του ουροποιητικού, καθώς και κάποιες δερματικές παθήσεις αλλά και προβλήματα στο γεννητικό σύστημα. Η χαλάρωση η οποία επιτυγχάνεται σε μία συνεδρία αλλά και η επίδραση που επιφέρουν τα αιθέρια έλαια στις αισθήσεις μας, καταφέρνουν να απαλλάξουν τον εαυτό μας από τα αρνητικά συναισθήματα όπως είναι η ένταση, ο φόβος, το άγχος σημειώνοντας έτσι μεγάλη πρόοδο στην επίλυση ψυχολογικών συμπτωμάτων όπως η μελαγχολία ή η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια και οι ψυχαναγκαστικές διαταραχές.

Οι τρόποι εφαρμογής της αρωματοθεραπείας με κύρια και πιο διαδεδομένη την μάλαξη, χωρίζονται στις εξής κατηγορίες όπου είναι τα επιθέματα, οι εισπνοές, οι πλύσεις και τα λουτρά. Κατά την διαδικασία της μάλαξης η έντονη επιθυμία μας για άγγιγμα η οποία οφείλεται σε χημικούς παράγοντες, ξυπνούν το σώμα μας που λειτουργεί σαν αποθήκη ισχυρών οπιούχων ουσιών όπως οι ενδορφίνες ενισχύοντας όλες τις αναλγητικές επιδράσεις. Οι ενδορφίνες μαζί με τις εγκεφαλίνες, ουσίες που προκαλούν ευφορία και απαλύνουν τον πόνο, βοηθούν επίσης στην ανοσοποίηση του οργανισμού ενάντια σε αρκετές ασθένειες.

Ωστόσο πριν αποφασίσουμε να απευθυνθούμε στην αρωματοθεραπεία για την επίλυση κάποιου προβλήματος υγείας, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η αρωματοθεραπεία δεν υποκαθιστά την κλασσική ιατρική, βοηθάει όμως δραματικά στην θεραπευτική διαδικασία του οργανισμού έτσι μετά το πέρας τα αποτελέσματα να είναι ικανοποιητικά στο βέλτιστο βαθμό.

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

keyboard_arrow_up