Απλές ασκήσεις για να ξεκινάτε με ενέργεια την ημέρα σας

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Επειδή όμως όλοι μας γνωρίζουμε καλά οτι δεν υπάρχει άλλη επιλογή είναι σημαντικό να ανακαλύπτουμε τρόπους που θα το κάνουν πιο εύκολο!

Η Άντα Μακρή, γυμνάστρια και δασκάλα Pilates-yoga μας παρουσιάζει μια, μια τις ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν να ενεργοποιήσουμε και να ζεστάνουμε το σώμα μας κάθε πρωί. Μάλιστα είναι ασκήσεις που μπορεί να τις κάνει κάποιος ακόμα και πριν σηκωθεί από το κρεβάτι. Αν καταφέρουμε να «νικήσουμε» το πάπλωμα είναι σίγουρο οτι αυτές οι ασκήσεις θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ζωντάνια και ενέργεια.

  1. Ξαπλωμένοι ανάσκελα, με τα χέρια μας δίπλα στα πόδια μας, ανεβοκατεβάζουμε 4-6 φορές τη λεκάνη μας.

  1. Μαζεύουμε τα γόνατα στο στήθος μας και τα κρατάμε με τα χέρια μας. Τα κάνουμε απαλά μπροστά και πίσω. 

Στη συνέχεια ανοίγουμε τα χέρια μας σε σταυρό,  αφήνουμε τα πόδια να πέσουν λυγισμένα προς τα δεξιά μας, ενώ γυρνάμε το κεφάλι προς τα αριστερά. Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη μεριά. 

 

  1. Γυρνάμε στη θέση τραπεζάκι, δηλαδή τα χέρια κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κάτω από τα ισχία μας. Κάνουμε για 5 επαναλήψεις, έντονη λόρδωση, σηκώνοντας το κεφάλι και τον κόκκυγα ψηλά και έντονη καμπούρα, πιέζοντας το στρώμα μας.

 

  1. Στη θέση τραπεζάκι, σηκώνουμε εναλλάξ αντίθετο χέρι και πόδι. Κάνουμε συνολικά 6 επαναλήψεις. 3 φορές δεξί χέρι και αριστερό πόδι και 3 επαναλήψεις αριστερό χέρι με δεξί πόδι. 

5. Σε καθιστή θέση,  στρίβουμε προς τα δεξιά μας, τοποθετώντας το αριστερό μας χέρι στο δεξί γόνατο και το δεξί μας χέρι στη βάση της σπονδυλικής μας στήλης. Μένουμε για 3-5 βαθιές αναπνοές και αλλάζουμε μεριά. 

 

  1. Κάνουμε πλάγιες κάμψεις του κορμού μας, ακουμπώντας στο στρώμα το δεξί μας αγκωνα και σηκώνοντας το αριστερό μας χέρι πάνω από το κεφάλι μας. Μένουμε για 3-5 αναπνοές και αλλάζουμε μεριά. 

 

Fb: Move your mind. Mind your body.

Ιnstagram: anda_pilatesyoga

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

keyboard_arrow_up