Αντιμετώπισε σωστά την αφυδατωμένη επιδερμίδα σου

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Οι διακοπές ήταν υπέροχες όμως η επιδερμίδα μας δεν πέρασε και τόσο καλά. Συνήθως κάθε χρόνο τέτοια εποχή το δέρμα μας “διψάει” ακόμα περισσότερο. Οι πολλές ώρες στον ήλιο δεν βοηθάνε στο να έχει το προσωπό μας την υγρασία που χρειάζεται οπότε τώρα έχει φτάσει η ώρα να επανορθώσουμε. H αισθητικός-κοσμετολόγος Δήμητρα Γουλά μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την αφυδατωμένη επιδερμίδα μας.

Αφυδατωμένη επιδερμίδα

Συχνά ακούμε τον όρο αυτόν από τους θεραπευτές αισθητικούς. Τι είναι όμως πραγματικά το αφυδατωμένο δέρμα;; Πολλοί μπερδεύουν το αφυδατωμένο με το ξηρό δέρμα αλλά αυτές οι δύο έννοιες είναι τελείως διαφορετικές. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα στερείται νερό. Η ξηρή στερείται λιπαρά στοιχεία.

Μια επιδερμίδα μπορεί να είναι αφυδατωμένη χωρίς να είναι ξηρή ενώ όταν είναι ξηρή έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι και αφυδατωμένη.

ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ? Η έλλειψη νερού από τα κύτταρα μας οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως ελλιπής διατροφή, κλιματολογικές συνθήκες λάθος αισθητική περιποίηση, κατανάλωση αλκοόλ, ηλιοθεραπεία…

Θεραπεία

1. Εμπλουτίστε την διατροφή σας με πολύ νερό, φρούτα και λαχανικά.

2. Αγοράστε ένα ενυδατικό βιταμινούχο σέρουμ το οποίο θα το απλώνεται καθημερινά πρωί και βράδυ κάτω από την κρέμα σας. Το σέρουμ λόγω του μικρού του μοριακού βάρους (λεπτόρρευστο) έχει καλύτερη διείσδυση μέσα στον επιδερμικό ιστό ενώ η κρέμα από πάνω σφραγίζει τα ενυδατικά στοιχεία του σέρουμ μέσα στα κύτταρα.

3. Ένα ελαφρύ σκραμπ γκόμαζ  πρέπει να εφαρμόζεται από όλα τα δέρματα ακόμα και τα πιο αφυδατωμένα 1 φορά την εβδομάδα για να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και να έχουν καλύτερη αφομοίωση οι κρέμες. Πάντα μετά το σκραμπ να ακολουθεί μια ενυδατική μάσκα. Μια πολύ ενυδατική φυσική μάσκα είναι – Μέλι – πολτο αβοκάντο – λάδι ελιάς σε ίσες ποσότητες.

4. Διαλέξτε την σωστή κρέμα. Συμβουλεύεστε τον ειδικό θεραπευτή σας. Αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο και τα δέρμα ξεφλουδίζει και τραβάει αφάνταστα πάρτε ξεχωριστά μια θρεπτική κρέμα νυκτός.

5. Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά σαπούνια εκτός και αν είναι ειδικά για αφυδατωμένη επιδερμίδα. Προτιμήστε γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα.

6. Αν σας αρέσει η σάουνα και το χαμάμ προτιμήστε το δεύτερο και πριν μπείτε βάλτε λίγο από την κρέμα νυκτός σας σε όλο το πρόσωπο σαν μεμβάνη προστασίας.

7. Να είστε σίγουρη ότι ενυδατώνεται την επιδερμίδα σας από μέσα. Πίνετε το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα και χυμούς φρούτων, τσάι από βότανα και ροφήματα χωρίς αλκοόλ και καφεϊνη. Για κάθε καφεϊνούχο ποτό πρέπει να πίνεται το αντίστοιχο διπλό σε νερό.

Αν τώρα το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο δηλαδή σκάει, ξεφλουδίζει αλλά από κάτω έχει αυξημένη ποσότητα σμήγματος τότε:

1. Προσέξτε μήπως έχετε κάνει πολύ καιρό χρήση κάποιας σμιγματορυθμιστικής θεραπείας (οξέα φρούτων – ρετινόλη κτλ)

2. Φροντίστε να πίνετε περισσότερο νερό και να περιορίσετε τα λίπη.

3. Ελέγξτε το στρες (το στρες διεγείρει την αδρεναλίνη μας και αυτή με τη σειρά της διεγείρει την έκκριση σμήγματος)

4. Ελέγξτε το καθαριστικό σας προϊόν. Αν είναι κάποιο πολύ δυνατό σαπούνι μπορείτε να το εναλλάσσεται μέρα παρά μέρα ή ανά δύο μέρες ανάλογα με το πρόβλημα με ένα πιο απαλό καθαριστικό σαπούνι για ευαίσθητο δέρμα.

5. Πάρτε ένα ενυδατικό σερουμ (το σέρουμ ενυδατώνει χωρίς να επιβαρύνει τους πόρους) και από πάνω χρησιμοποιείστε μια ελαφριά υδατική κρέμα πρωί-βράδυ. Δύο φορές την εβδομάδα μπορείτε σαν θεραπεία να βάζετε και μια θρεπτική κρέμα νυκτός.

6. Κάνετε ένα λεπτόκοκκο σκραμπ μια φορά την εβδομάδα και στην συνέχεια βάλτε μια ενυδατική φυσική μάσκα όπως – μέλι – γιαούρτι – ροδόνερο σε ίσες ποσότητες.

Τσόχα 18-20, Αμπελόκηποι, Αθήνα
Τηλ:210-6421031
info@dimitragoula.gr
www.dimitragoula.gr

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up