Αλόη Το μαγικό φυτό!

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Η αλόη είναι  γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου έως σήμερα για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Η πλούσια σύνθεση της που περιλαμβάνει ένα σύνολο 75 θρεπτικών συστατικών και 200 άλλων ενώσεων, συμπεριλαμβανομένων 20 μεταλλικών στοιχείων, 18 αμινοξέων και 12 βιταμινών είναι ο λόγος που κάνει πολλούς να αναφέρονται στην αλόη ως ένα θαυματουργό φυσικό προϊόν. Η συνδυαστική και προσαρμοστική δράση της αλόης βοηθά τον κάθε οργανισμό ξεχωριστά δρώντας ακριβώς εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Το τζελ της αλόης μπήκε πολλές φορές στο μικροσκόπιο των ερευνητών με σκοπό να αναπαράγουν τις θαυματουργές ιδιότητες του φυτού όμως τα αποτελέσματα ήταν μάλλον απογοητευτικά. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν παγκοσμίως στην αγορά, στην σύνθεση τους περιέχουν αλόη στην φυσική της μορφή και μάλιστα στο 25%. Αποτελεί επίσης σημαντική πηγή βιταμινών A, C και Ε που βοηθούν δραστικά στην αυτοίαση  αλλά και αυτοκάθαρση του οργανισμού ενώ χάρη σε αυτές τις βιταμίνες μπαίνει σε λειτουργία ένας μηχανισμός αντιγηραντικής άμυνας του οργανισμού. Η αλόη επίσης επιδιορθώνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη χαρίζοντας υγεία και λάμψη στο δέρμα και τα μαλλιά. Βοηθά δραστικά στο να έχουμε υγιές πεπτικό σύστημα καθώς διασφαλίζει ότι τα θρεπτικά συστατικά απορροφούνται επαρκώς και περνάνε στην κυκλοφορία του αίματος.

Εξαιρετική είναι η αμυντική λειτουργία και η φυσική προστασία που προσφέρει ο χυμός της αλόης, παρέχοντας στο σώμα μας τη δυνατότητα να αντλεί συνεχώς συστατικά απαραίτητα για να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα άμυνας ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν μελέτες που κάνουν λόγο για την αντικαρκινική δράση της αλόης καθώς λαμβάνοντας την συχνά ενισχύουμε την άμυνα του οργανισμού μας ενάντια σε τόσους βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες αλλά και τις ιώσεις. Επίσης ένα  από τα θαυματουργά συστατικά της το Acemannan χορηγείται σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας  καθώς διεγείρει την δραστηριότητα του μυελού των οστών.

Πόσιμο χυμό αλόης μπορούμε να βρούμε στο φαρμακείο και τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Χρήσιμο όμως είναι να έχουμε όλο τον χρόνο στο σπίτι μας μία γλάστρα καθώς σε περιπτώσεις εκγαύματος η πληγής μπορούμε να βάζουμε απευθείας τον χυμό της, κόβοντας τα φύλλα της.

Της Έλενας Πλαϊνάκη

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

keyboard_arrow_up