Το ήξερες οτι υπάρχει παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας; Και όμως υπάρχει και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαίου. Κανονικά θα έπρεπε κάθε χρόνο τέτοια μέρα να κάνουμε και ενός λεπτού σιγή για όλες τις “ταλαιπωρίες” που έχουμε ζήσει στο παρελθόν με αναποτελεσματικές δίαιτες που μόνο προβλήματα δημιουργούσαν στον οργανισμό μας.
Η σημερινή ημέρα είναι πάντως βρετανικής εμπνεύσεως, καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέα του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας, θέλει να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Μας καλεί να αποδεχθούμε το σώμα μας χωρίς κόμπλεξ, να γιορτάσουμε την ομορφιά και την ποικιλομορφία όλων των φυσικών μεγεθών του ανθρώπινου σώματος.
Να σταματήσουμε να έχουμε εμμονή για την απώλεια βάρους και να επιλέξουμε τη σωστή διατροφή και όχι τις εξαντλητικές δίαιτες. Να συνειδητοποιήσουμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει μία δίαιτα αδυνατίσματος. Να συμβάλουμε στον τερματισμό των διακρίσεων κατά των υπέρβαρων συνανθρώπων μας.
Η παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας είναι ουσιαστικά μια ημέρα που έχει στόχο να σκεφτούμε πιο σοβαρά την υγεία μας, την ψυχολογία μας και να πάρουμε ορισμένες σοβαρές αποφάσεις για το πως θέλουμε να ζούμε. Με καθημερινή καταπίεση ή με μικρές υγιεινές απολαύσεις που μας χαρίζουν χρόνια;
Σχόλια