Οι σωστές χρήσεις των αντηλιακών προϊόντων!

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Ο ήλιος είναι ο βασικός παράγοντας της ζωής και χάρη στην ηλιακή ακτινοβολία λειτουργεί η χημεία των οργανισμών!

Για τον λόγο αυτό πρέπει να μάθουμε πως μπορούμε να απολαμβάνουμε όλες τις ευεργετικές δράσεις του ηλίου και να προστατευόμαστε από όλες τις αρνητικές. Το μυστικό είναι να μάθουμε τι πρέπει να προσέχουμε σε μικρά καθημερινά πράγματα! Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα μια νέα ρουτίνα η οποία θα μας χαρίζει υγεία και νεότητα!

Επιλέξτε την σωστή ηλιακή προστασία και ευχαριστηθείται τον ήλιο!

 

Ο σωστός τρόπος χρήσης των αντηλιακών μας

1. Βάλτε αντηλιακό με τη χούφτα. Υπολογίστε ένα κουταλάκι του καφέ για κάθε χέρι και πόδι, και πάνω από μισό κουταλάκι για το πρόσωπο, τα αυτιά και τον αυχένα. Χωρίστε το σώμα σε ζώνες και αλειφθείτε με ένα ωραίο, παχύ στρώμα, περιμένετε  μέχρι να απορροφηθεί (30′ λεπτά). Χρησιμοποιήσουμε τη σωστή ποσότητα αντιηλιακού και απλώστε την ομοιόμορφα σε όλα τα σημεία που θα βρίσκονται εκτεθειμένα.

2. Μην βάζετε αντηλιακό τελευταία στιγμή. Αρχίστε την επάλειψη 30 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι, ώστε  όταν σταθείτε μπροστά στην ηλιακή ακτινοβολία να έχει απορροφηθεί καλά από το δέρμα και να έχουν δράσει τα προστατευτικά συστατικά του.

3. Ανανεώστε το αντηλιακό σας το πολύ ανά 2 ώρες. Αναιώστε συχνότερα ή και άμεσα σε περίπτωση που κολυμπήσετε, ιδρώσετέ ή τρίψετε το δέρμα σας, φορέσετε ρούχο ή σκουπίσετε με πετσέτα.

4.Χρησιμοποιήστε καλλυντικά προϊόντα μακιγιάζ με δείκτη προστασία και ανανεώστε το μέικ απ σας. περίπου 4 ώρες.

5. Ελέγξτε την σκιά σας για να αξιολογήσετε την ένταση του ηλίου!  Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνοψίζει τον Κανόνα της Σκιάς ως εξής: «Όχι Σκιά; Φύγε από τον Ήλιο». δηλαδή “εάν η σκιά σας είναι πιο κοντή από εσάς, ο ήλιος βρίσκεται στο μέγιστο σημείο της έντασής του.”!!!

5. Μην ξεχνάτε τα μικρά σημεία του σώματός σας το αντηλιακό χρειάζεστε παντού ακόμα και κάτω από τη μύτη. Να θυμάστε πάντα τα αυτιά, τους κροτάφους, τον αυχένα, πίσω από τα γόνατα και το κου ντε πιέ.

6. Ελέγξτε τα ρούχα σας. Όσο πιο σφικτή είναι η πλέξη τους, τόσο μεγαλύτερη η προστατευτική τους δράση. Κρατήστε λοιπόν το μπλουζάκι σας μπροστά σε μια αναμμένη λάμπα. Αν δεν την διαπερνάει το φως, είναι ό,τι πρέπει και για τον ήλιο. Ειδάλλως, βάλτε κάτι άλλο.

Να θυμάστε ότι ένα μακό μπλουζάκι σας προσφέρει φωτοπροστασία βάση του SPF γύρω στο SPF 4 ενώ την μέγιστη σας ην παρέχει ένα ρούχο πλέξης τζιν με δείκτη spf10. προσοχή αν τα ρούχα βραχούν από νερό ή ιδρώτα μπορούν έως και να μηδενίσουν οπότε να μην μας παρέχουν καμία προστασία από την UV ακτινοβολία

7. Μην αφήνετε το μπουκάλι του αντηλιακό να εκτίθεται στον ήλιο πχ μέσα στο αυτοκίνητο και κάτω από τον ήλιο στην παραλία. Η ζέστη το καταστρέφει και το κάνει να χάνει την αποτελεσματικότητά του.

8. Επειδή τα περισσότερα αντηλιακά προϊόντα δεν αναγράφουν ημερομηνία λήξης να θυμάστε ότι ένας ασφαλής τρόπος χρήσης τους από εσάς είναι να μην τα χρησιμοποιήσετε 2 χρόνια μετά την αγορά τους.

9. Μην αφήνετε το αντηλιακό ποτέ με ανοιχτό χωρίς καπάκι, διότι ο αέρας που εισχωρεί το αλλοιώνει και μικραίνει την αποτελεσματική του.

10. Βάλτε το αντηλιακό στο ψυγείο όταν δεν το χρησιμοποιείται πχ του σώματός για Φθινόπωρο, Χειμώνα και Άνοιξη μπορείτε να το φυλάξτε μέσα στο ψυγείο σας.

11. Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα να προτιμήσουν τα αντηλιακά για μωρά ή νήπια. Τα αντηλιακά αυτά κατά κανόνα έχουν μια απαλή βάση και δεν περιέχουν αρώματα ή αλκοόλ, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν δερματικό ερεθισμό.

12. Να θυμάστε ότι τα αδιάβροχα (waterproof) και τα ανθεκτικά (water-resistant) αντηλιακά είναι αποτελεσματικά, εφ’ όσον τα απλώνετε σε παχύ στρώμα. Όμως δεν αντέχουν επ’ αόριστο στο νερό: κατά μέσον όρο απομακρύνονται από την επιδερμίδα σας  μετά από 8′ έως και 40′ λεπτά, συνεπώς πρέπει να επαναλάβετε την επάλειψη με πλούσιο στρώμα σε όλες τις περιοχές του σώματός σας.

13. Μην ξεχνάτε το τριχωτό της κεφαλής. Αν έχετε τριχόπτωση, εκ φύσεως αραιά μαλλιά ή φαλάκρα, βάλτε αντηλιακό και στο εκτεθειμένο δέρμα του κεφαλιού σας.

14. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό καί για τα μαλλιά σας, απλώστε το και ανανεώστε το όπως και αυτό του σώματός σας

15. Το αντηλιακό και εντομοαπωθητικό σας δεν συνδυάζονται! Το εντομοαπωθητικό μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα ενός αντηλιακού μέχρι και στο ένα τρίτο. Όταν χρησιμοποιείτε αντηλιακό και εντομοαπωθητικό μαζί, καλύτερα να επιλέγετε έναν υψηλότερο δείκτη προστασίας και να κάνετε συχνότερες επαλείψεις.

16.Επίσης, τα αντηλιακά πρέπει  να είναι το τελευταίο προϊόν που εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα και ειδικά στο πρόσωπο, δεδομένου ότι ορισμένα αντηλιακά μπορεί μην λειτουργήσουν σωστά εάν χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα με ενυδατικές κρέμες ή άλλα καλλυντικά προϊόντα που έχουν ως βάση το νερό.

17.Στο βουνό, το εκτεθειμένο δέρμα θα πρέπει να προστατεύεται κάθε μία ώρα (με την ίδια συχνότητα το χειμώνα και το καλοκαίρι). Στην παραλία, συνιστάται να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ., γιατί τότε οι ακτίνες του ηλίου είναι πολύ πιο επικίνδυνες.

 

Δείτε τις Προσφορές των Online πατώντας εδώ

 

Δείτε και αυτά τα σχετικά άρθρα:

Ο Φωτότυπός σας

Πώς να επιλέξετε το αντηλιακό σας βάσει του δείκτη SPF

Η Ηλιακή Ακτινοβολία UV

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.
keyboard_arrow_up