Η αντιμυλλέριος ορμόνη

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Οι γυναίκες γεννιούνται με ένα συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων τα οποία σταδιακά μειώνονται τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα όσο περνάει η ηλικία. Το πρόβλημα που προκύπτει εξαιτίας της μείωσης του αριθμού ωαρίων είναι οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει μια γυναίκα όταν αποφασίσει τελικά να κάνει παιδί. Στις μέρες μας είναι συνηθισμένο φαινόμενο, κάποιες γυναίκες να αποφασίζουν να τεκνοποιήσουν σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχει. Όσο τα χρόνια περνάνε τόσο και οι πιθανότητες μειώνονται. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξουμε τη γονιμότητα μας σε κάθε ηλικία;  Ο μαιευτήρας, χειρουργός γυναικολόγος, Δρ. Γεώργιος Ιωαννίδης μας εξηγεί ποια είναι αυτή η εξέταση που μας δείχνει πόσο εύκολο ή δύσκολο θα είναι να συλλάβουμε.

Η αντι-μυλλέριος ορμόνη (ΑΜΗ) είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα κύτταρα των ωοθυλακίων. Τα επίπεδα της AMH στο αίμα μιας γυναίκας είναι σήμερα από τους ποιό αξιόπιστους δείκτες των αποθεματικών των ωοθηκών της σε ωάρια και πολύ καλύτερος προγνωστικός δείκτης από την FSH, για το επίπεδο γονιμότητας της γυναίκας. Όσο περνάει η ηλικία και ιδίως μετά τα 38 έτη της γυναίκας, τόσο πέφτουν τα επίπεδα της ΑΜΗ. Η AMH δεν αλλάζει κατά τη διάρκεια του κύκλου σας, έτσι ώστε η αιμοληψία μπορεί να γίνει σε όλες της μέρες του μήνα.

Χρειάζομαι να κάνω test για την AMH;

Ο έλεγχος της ΑΜΗ είναι πολύ χρήσιμος αν έχετε προσπαθήσει να συλλάβει για πάνω από έξι μήνες χωρίς επιτυχία και θέλετε να ελέγξετε αν το  αποθεματικό των ωοθηκών σας σε ωάρια είναι ανάλογο της ηλικία σας.

Αν τα επίπεδα της ΑΜΗ είναι χαμηλά πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να επισπεύσετε τις αναπαραγωγικές σας διαδικασίες και να μιλήσετε άμεσα με τους ειδικούς, γιατί τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης πέφτουν όσο πέφτουν και τα επίπεδα της ΑΜΗ.

Σας ικανοποίησε; Αν Ναί! Κοινοποιήστε μας και στους φίλους σας.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου

mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα.
  • chat
    Προσθήκη σχολίου
    keyboard_arrow_up